• Prefectura Argeș a decis să-l suspende din funcția de primar al orașului Mioveni pe Ion Georgescu.
  • El a fost reținut pentru 24 de ore de către DNA și ulterior arestat preventiv de către Tribunalul Argeș.
  • Ion Georgescu a negat acuzațiile, declarând jurnaliștilor că „Nu am luat, am dat.”

Prefectura Argeș a decis să-l suspende din funcția de primar al orașului Mioveni pe Ion Georgescu, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar investigat de procurorii DNA Pitești. Anunțul a fost făcut de prefectul Radu Perianu într-o conferință de presă. În urma deciziei, atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimarul orașului Mioveni, Ciprian Ţurlea.

Potrivit DNA, Ion Georgescu este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic, scrie Mediafax.

Ion Georgescu a negat acuzațiile, declarând jurnaliștilor că „Nu am luat, am dat.” El a fost reținut pentru 24 de ore de către DNA și ulterior arestat preventiv de către Tribunalul Argeș.

Recomandări

PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
DEZASTRU ÎN PAPUA NOUA GUINEE
NE IA A.I.-UL LOCUL DE MUNCĂ?
NUMAI MONSTRU SĂ NU FII!
ELTON JOHN MAI FACE MUZICĂ
HAMAS ATACĂ TEL AVIV


Citește și: