• Denunțătorul primarului ar fi povestit că primarul Georgescu ar fi luat suma de 10.000 de euro într-un plic pus într-o pungă, pentru angajarea fiicei sale ca medic chirurg la Spitalul Mioveni, dar și o sticlă de whisky „Lagavulin”.
  • Primarul Ion Georgescu și denunțătorul ar fi avut în ultimele luni mai multe întâlniri.
  • Denunțătorul i-ar fi reproșat primarului, chiar pe holul Primăriei Mioveni, că l-ar fi „mințit” în legătură cu angajarea fiicei sale.
  • Aseară PSD Argeș a votat excluderea din partidul de guvernământ a edilului de Mioveni, Ion Georgescu. Astăzi însă, organizația PSD Mioveni a anunțat public că își exprimă susținerea totală față de primarul Georgescu și consideră decizia partidului ca fiind „pripită”.

UPDATE

Primarul din Mioveni a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Argeș.

Știre inițială

Procurorii DNA Pitești l-au reținut aseară pentru 24 de ore pe primarul PSD al orașului Mioveni, Ion Georgescu, acesta fiind acuzat de infracțiunea de trafic de influență.

Întrebat ce s-a întâmplat, în fața sediului DNA Pitești, primarul Ion Georgescu a declarat aseară presei că el „nu a luat, a dat”, fără să ofere alte explicații.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Primarul Ion Georgescu a fost denunțat pe 8 iunie 2023, la DNA Pitești, pentru comiterea unor potențiale fapte de corupție ( trafic de influență, cumpărare de influență), de către șeful Poliției locale Pitești, Nicolae Valerică, prieten al sau de 30 de ani, anunță presa locală.

Pe 12 iunie 2023, DNA Pitești a început urmărirea penală in rem în acest dosar, arată datele de la instanță.

În denunțul făcut în cazul primarului PSD al orașului Mioveni, Ion Georgescu, martorul povestește ce s-ar fi întâmplat în acest caz, potrivit datelor de la instanță:

„La începutul anului 2022 am văzut în presa locală mai multe anunțuri ale primarului orașului Mioveni, respectiv numitul Georgescu Ion, cât și a managerului de la acea dată al Spitalului Mioveni, respectiv doctorul prin care informa opinia publică că au nevoie de medici în diferite specialități la acest spital.

Din câte îmi amintesc cred că în luna martie 2022 am mers la primarul Georgescu Ion pe care îl cunoșteam de circa 30 de ani pentru a-l întreba în ce condiții poate fi angajată fiica mea la Spitalul Mioveni……În toamna anului 2022, nu mai rețin exact data, am mers la biroul primarului Georgescu Ion din cadrul Primăriei Mioveni pentru a purta discuții referitoare la angajarea fiicei mele în cadrul Spitalului Mioveni ca medic. Această discuție a fost inițiată de către mine, iar primarul a fost de acord să ne întâlnim la biroul acestuia după orele 18:30. Discuția s-a purtat pe holul primăriei, întrucât acesta m-a așteptat în acest hol, unde l-am întrebat direct : „ Domnu primar spuneți-mi și mie cât mă costă ca să o angajez pe fiica mea ca medic chirurg la Spitalul Mioveni?”, iar acesta mi-a răspuns „lasă bă că te cunosc de multă vreme, 30.000 euro, pentru tine, că te cunosc”. 

Cu această ocazie nu am mai discutat alte aspecte. Știind că se apropie momentul ca aceasta să-și găsească un loc de muncă, în luna martie 2022, m-am deplasat la Primăria Mioveni, unde m-am întâlnit cu primarul Georgescu Ion. Am purtat o discuție cu acesta pe holul primăriei. Asupra mea aveam suma de 10.000 pusă într-un plic, plic care la rândul lui l-am introdus într-o pungă de protocol împreună cu o sticlă de whisky „LA GAVULIN”. În discuția cu primarul Georgescu Ion i-am spus că în acea pungă se află suma de 10.000 euro, ce reprezintă un avans, urmând ca diferența de 20.000 euro să i-o dau după ce fata  mea va fi angajată la Spitalul Mioveni. Acesta a luat punga cu întreaga sumă de bani inclusiv cu sticla de whisky.

În luna ianuarie 2023 i-am dat un mesaj primarului Georgescu Ion, întrebându-l când pot să trec pe la el. Acesta mi-a spus să vin a doua zi la ora 9, la cabinetul său. M-am prezentat la ora stabilită, iar când am ajuns acolo, împreună cu primarul Georgescu Ion, ne-am deplasat la Spitalul Mioveni unde m-a prezentat managerului spitalului, directorului medical și directorului economic. Le-a spus acestora că fata mea a făcut practică la spitalul Mioveni și urmează să fie încadrată la acel spital.

La afirmația primarului Georgescu atât managerul spitalului cât și directorul  medical au răspuns că nu se poate acest lucru prea repede, ci în circa 1-2 ani, întrucât schema de personal era ocupată. Precizez că anterior primarul Georgescu Ion îmi spusese că va fi încadrată la spital în 2-3 luni după obținerea diplomei și parafei de medic, documente pe care fiica mea le obținuse în luna februarie 2023.  În luna martie 2023 m-am întâlnit din nou cu primarul Georgescu Ion pe holul Primăriei Mioveni căruia i-am reproșat că m-a mințit că o va angaja în 2-3 luni în condițiile în care la spital mi se spusese că nu se poate mai devreme de 1-2 ani, acesta spunându-mi să stau liniștit că până la sfârșitul anului 2023 o rezolvă, urmând să mă sune la momentul potrivit…..Nu au fost de față alte persoane la discuțiile purtate cu primarul Georgescu Ion pe această temă și nici nu dețin discuții înregistrate cu acesta, întrucât aveam încredere în el…”

În același dosar, procurorii DNA arată că sâmbăta trecută, pe 30 septembrie 2023, în primăria Mioveni ar fi avut loc o nouă întâlnire între primarul Ion Georgescu și denunțătorul său. În timpul întâlnirii, denunțătorul i-ar fi reamintit primarului faptul că „i-a promis suma de 30.000 de euro, din care i-a remis efectiv suma de 10.000 euro, pentru ca acesta din urmă ”să intervină” pentru a obține numirea fiicei lui în funcția de medic la Spitalul Orășenesc Mioveni”, înțelegere pe care primarul nu o neagă. Cei doi stabilesc să aibă o altă întâlnire în săptămâna următoare.

Pentru că „până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.


În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii”, arată DNA.

Astăzi, procurorii DNA continuă audierile în acest caz, în timp ce judecătorii argeșeni urmează să decidă dacă acuzațiile DNA se susțin și să decidă măsurile preventive în cazul edilului din Mioveni.

Aseară, PSD Argeș, a votat excluderea din partidul de guvernământ a edilului de Mioveni, Ion Georgescu. Astăzi însă, organizația PSD Mioveni a anunțat public, pe pagina de Facebook, că își exprimă susținerea totală față de primarul Georgescu.

„Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni. Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării”, susține organizația PSD Mioveni.

Citește și: