• ÎPS Teodosie a vorbit în direct, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” despre cazul bebelușului înecat în cristelniță
  • ÎPS Teodosie: Sunt mai multe circumstanțe neclare încă
  • ÎPS Teodosie: Este într-adevăr un accident. Preotul are experiență

ÎPS Teodosie a vorbit în direct la Aleph News cu Marius Tucă despre cazul bebelușului care a decedat după ce a fost botezat la Suceava.

„Am botezat sute de copii. Sunt mai multe circumstanțe neclare încă. În primul rând, este un copil prematur, de opt luni. M-am interesat la medici. Copiii născuți la opt luni sunt cei mai sensibili,” a spus ÎPS Teodosie.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține ce ceea ce s-a întâmplat la Suceava a fost un accident.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

„Este într-adevăr un accident. Preotul are experiență. Nu știu cine a sugerat să botezi copilul cu fața în sus. Eu mereu îi pun mâna la față, îi acopar urechile, gura și nasul, nu mai poate să intre apă. Atunci nu este niciun pericol.”

Atacuri la adresa BOR

Cazul a scandalizat opinia publică. Oamenii au întocmit o petiție prin care cereau schimbarea ritualului botezului.

„Canonul nu se poate schimba. Nici vorbă,” a spus ÎPS Teodosie.

„Acea cristelniță reprezintă mormântul lui Hristos și acolo rămâne păcatul strămoșesc. (…) Noi împlinim prin aceste gesturi o menire simbolică excepțională.”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie spune că el botează doar în apă rece, deoarece sunt activate instinctele copiilor.

„Eu botez numai în apă rece. Instinctul copiilor e mai prudent. Toți copiii botezați în apă rece nu mai răcesc,” spune ÎPS Teodosie.

„Acum câțiva ani a fost înecat un copilaș cu lapte. Așteptăm rezultatul autopsiei. Nu avea cum, din gestul pe care l-am văzut, să înghită 100 ml de apă. (…) A murit cu lapte. Părinții l-au hrănit în exces. (…) Nu este imposibil să nu se fi întâmplat la fel și acum,” susține ÎPS Teodosie.