Un bebeluș de 6 săptămâni a murit la Suceava imediat după ce a fost botezat. Necropsia urmează să decidă dacă preotul este de vină. La resuscitare, „medicii au scos din el 110 mililitri de lichid“, spune tatăl copilului într-un interviu pentru Monitorul de Suceava.

Tatăl copilului a dat detalii despre cum a decurs slujba: „Parintele l-a scufundat. Copilul plângea. L-a scufundat de trei ori în apă. L-a scos. L-a pus pentru șters. Copilul a inhalat 110 ml de apă, din ce am aflat de la doctori. Băi, dacă-l vezi cu gura căscată și că plânge, nu-l scufunzi de tot în apă, nu?“.

Bărbatul a mai povestit că „a început să îi curgă sânge din nas copilului. L-am lăsat cu fața în jos, să scoată apa. Într-adevăr, bătăile inimii erau, dar era un puls foarte scăzut. Și au venit domnii de la SMURD, i-au scos apa“.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Preotul Ionel Doru Budeanu, protopop: „În funcție și de rezultatul necropsiei se va stabili dacă într-adevăr acest lichid despre care se vorbește este apă sau lapte, pentru că ni s-a spus de la spital că la momentul de față nu se poate face diferența. Sunt și imagini de la botez și cu siguranță ele vor fi verificate“.

Patriarhia Română, cât și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și-au comunicat regretele și compasiunea și au spus că urmăresc cazul de la Biserica Sfinții Constantin și Elena din Suceava.