ÎPS Teodosie, despre organizarea centrelor de vaccinare în interiorul bisericilor: „Să nu amestecăm lucrurile“

Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie după slujba de Bobotează. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului Sursa: Mediafax Foto
  • ÎPS Teodosie susține că biserica nu este anexa instituțiilor sanitare și că în interiorul lăcașurilor de cult nu trebuie să fie organizate centre de vaccinare.
  • De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului spune că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie implicat în campania de vaccinare.

Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. Sunt destule clădiri unde se poate face vaccinare. Avem unde să ne vaccinăm, nu se cuvine în Catedrala Națională să facem vaccinare. Acolo e șantier“, a spus ÎPS Teodosie la România TV.

Arhiepiscopul Tomisului a mai spus că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie folosit în campania de vaccinare.

Preafericitul nu trebuie să vină ca exemplu de vaccinare. Vaccinarea e liberă. Nu cred că va face din catedrală loc de vaccinare“, a precizat ÎPS Teodosie.

Discuțiile au apărut după ce deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a propus să se înființeze un centru de vaccinare la Catedrala Neamului, iar Preafericitul Daniel să fie implicat în această activitate.

Reacția Patriarhiei privind organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului

Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere – transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare“, a spus Vasile Bănescu, la B1 TV.