Vicepremierul Dan Barna a afirmat luni că va propune la nivelul guvernului un parteneriat cu Biserica Ortodoxă pentru campania de vaccinare. „Dacă Grecia a făcut acest lucru, cred că e posibil că acest mesaj e timpul să fie dat, ca românii să afle pe o cale alternativă la fel de credibilă cât de importantă este vaccinarea”, a transmis Barna.

Citește și Răspuns pentru Barna. Patriarhia a trasat limitele până la care se implică în vaccinarea anti-COVID

Printre cei care au reacționat vizavi de propunerea lui Barna a fost și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care a subliniat că în ceea ce-l privește nu se va implica în campania de vaccinare și că nu dorește să împartă oamenii în „vaccinați” și „nevaccinați”, pentru că în lumea medicinei ar exista o controversă prea mare pe această temă.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți. Cum să fim noi deasupra științei medicale? De aceea, noi ținem pe enoriași cu vaccinul credinței și a liturghiei, acesta este vaccinul nostru. Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinarecare este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți”, a declarat arihiepiscopul Tomisului, în cadrul unei emisiuni TV.