• Iranul afirmă că a dejucat atacuri legate de Israel asupra unor „situri sensibile” .
  • Iranul a acuzat de mult timp Israelul de comiterea de atacuri împotriva siturilor sale nucleare și de asasinarea unor personalități importante.
  • Suspecții au intrat în Iran din nordul Irakului, dar au fost arestați înainte de a putea efectua sabotaje și „operațiuni teroriste” .

Autorităţile iraniene au anunţat că au destructurat o reţea „teroristă” legată de serviciul de informaţii externe al Israelului, Mosad, care plănuia atacuri vizând „situri sensibile” din Iran, a anunţat sâmbătă agenţia oficială de presa Irna, citată de presa străină.

Mai mulţi membri ai unui grup de spionaj terorist legat de Mosad au fost arestaţi”, a raportat agenţia, citând un comunicat al Ministerului iranian de informaţii care nu a oferit detalii despre numărul sau naţionalitatea lor.

Se precizează, însă, că suspecţii au intrat în Iran prin Kurdistan” .

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ei intenţionau să desfăşoare acte de sabotaj şi operaţiuni teroriste fără precedent împotriva unor zone sensibile şi ţinte prestabilite, folosind echipamente operaţionale de înalta performanţă şi cei mai puternici explozivi”, se mai arată în comunicat, fără mai multe detalii despre ţintele în cauză.

Armele, explozivii şi echipamentele lor au fost, de asemenea, confiscate integral„, potrivit Irna.

Iranul a anunţat deja de mai multe ori arestarea unor agenţi lucrând pentru serviciile de informaţii din ţări străine, în special pentru inamicul sau jurat Israelul.