• Iranul i-a dat o lovitură lui Vladimir Putin prin încetinirea livrării de rachete către forțele rusești.
  • Moscova a devenit dependentă de dronele și rachetele iraniene din cauza încetinirii cronice a producției de arme în propriile fabrici militare.
  • În ultimele zile, Putin l-a trimis pe unul dintre cei mai experimentați diplomați ai săi ca ambasador în Iran, Alexey Dedov.

Iranul i-a dat o lovitură lui Vladimir Putin prin încetinirea livrării de rachete către forțele rusești. Canalul rusesc de telegramă General SVR a susținut că acesta a fost motivul real al unei convorbiri telefonice între liderul de la Kremlin și președintele de la Teheran, Ebrahim Raisi.

Putin a fost nevoit să se umilească și să implore” Iranul pentru ajutor. Moscova a devenit dependentă de dronele și rachetele iraniene din cauza încetinirii cronice a producției de arme în propriile fabrici militare. O declarație a Kremlinului a declarat fără menajamente că discuțiile telefonice au vizat intensificarea cooperării bilaterale în toate domeniile” și implementarea consecventă a unor proiecte reciproc avantajoase în domeniul energiei, transportului și logisticii”.

Raportul de pe canalul Telegram a afirmat că Iranul întârzie livrarea de rachete balistice, o chestiune care îngrijorează conducerea Rusiei”. Convorbirea telefonică a fost dedicată în principal acestui subiect”. Putin a încercat să afle ce a cauzat întârzierea livrării de arme, în primul rând rachete balistice și lansatoare pentru aceste rachete.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Președintele iranian a atribuit întârzierea dificultăților și a promis că va relua în viitorul apropiat.” Putin i-ar fi mulțumit lui Ebrahim Raisi pentru armele și uniformele militare deja livrate și i-a cerut foarte politicos să facă tot posibilul pentru a asigura livrări neîntrerupte. Dependența situației de pe linia frontului de livrările de arme din Iran îl obligă pe Putin să cerșească, ceea ce, desigur, nu poate să-l nemulțumească pe Raisi, scrie The Mirror.

În ultimele zile, Putin l-a trimis pe unul dintre cei mai experimentați diplomați ai săi ca ambasador în Iran, Alexey Dedov. În noiembrie, mâna dreaptă a dictatorului a mers în Iran cu șapca în mână pentru a cere noi drone și rachete. Fostul șef anti-occidental al FSB, Nikolai Patrușev – secretar al Consiliului de Securitate al Kremlinului și fost șef al spionajului – trebuia să atenueze criza în aprovizionarea cu armament de către industria de armament rusă.

El s-a oferit să ajute regimul de la Teheran să zdrobească disidența din țară. Rusia are nevoie urgentă de rachete Fateh-110 și Zolfaghar din Iran și de livrări continue de drone kamikaze Shahed-136 și Shahed-131. Luna trecută, The Mirror a relatat că Rusia a rămas fără” drone de fabricație iraniană pentru a ataca Ucraina – dar se așteaptă ca acestea să fie reaprovizionate”.

Aliații occidentali cred că Vladimir Putin, disperat”, nu mai are drone iraniene, după ce timp de două-trei săptămâni nu au existat rapoarte privind utilizarea acestora împotriva Ucrainei. Ministrul iranian de externe a recunoscut în cele din urmă că țara sa a furnizat drone Kremlinului – dar a insistat că acest lucru s-a întâmplat înainte de începerea războiului.

Dar un oficial occidental a declarat: S-au terminat, dar anticipează o reaprovizionare”. Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că se crede că un număr de drone de câteva sute” a fost oferit anterior de Iran, Moscovei.