Iranul îi dă o lovitură lui Vladimir Putin prin încetinirea livrării de rachete vitale către Rusia

Discursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integral

Discursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integral

Iranul i-a dat o lovitură lui Vladimir Putin prin încetinirea livrării de rachete către forțele rusești. Canalul rusesc de telegramă General SVR a susținut că acesta a fost motivul real al unei convorbiri telefonice între liderul de la Kremlin și președintele de la Teheran, Ebrahim Raisi.

Putin a fost nevoit să se umilească și să implore” Iranul pentru ajutor. Moscova a devenit dependentă de dronele și rachetele iraniene din cauza încetinirii cronice a producției de arme în propriile fabrici militare. O declarație a Kremlinului a declarat fără menajamente că discuțiile telefonice au vizat intensificarea cooperării bilaterale în toate domeniile” și implementarea consecventă a unor proiecte reciproc avantajoase în domeniul energiei, transportului și logisticii”.

Raportul de pe canalul Telegram a afirmat că Iranul întârzie livrarea de rachete balistice, o chestiune care îngrijorează conducerea Rusiei”. Convorbirea telefonică a fost dedicată în principal acestui subiect”. Putin a încercat să afle ce a cauzat întârzierea livrării de arme, în primul rând rachete balistice și lansatoare pentru aceste rachete.

Președintele iranian a atribuit întârzierea dificultăților și a promis că va relua în viitorul apropiat.” Putin i-ar fi mulțumit lui Ebrahim Raisi pentru armele și uniformele militare deja livrate și i-a cerut foarte politicos să facă tot posibilul pentru a asigura livrări neîntrerupte. Dependența situației de pe linia frontului de livrările de arme din Iran îl obligă pe Putin să cerșească, ceea ce, desigur, nu poate să-l nemulțumească pe Raisi, scrie The Mirror.

În ultimele zile, Putin l-a trimis pe unul dintre cei mai experimentați diplomați ai săi ca ambasador în Iran, Alexey Dedov. În noiembrie, mâna dreaptă a dictatorului a mers în Iran cu șapca în mână pentru a cere noi drone și rachete. Fostul șef anti-occidental al FSB, Nikolai Patrușev – secretar al Consiliului de Securitate al Kremlinului și fost șef al spionajului – trebuia să atenueze criza în aprovizionarea cu armament de către industria de armament rusă.

El s-a oferit să ajute regimul de la Teheran să zdrobească disidența din țară. Rusia are nevoie urgentă de rachete Fateh-110 și Zolfaghar din Iran și de livrări continue de drone kamikaze Shahed-136 și Shahed-131. Luna trecută, The Mirror a relatat că Rusia a rămas fără” drone de fabricație iraniană pentru a ataca Ucraina – dar se așteaptă ca acestea să fie reaprovizionate”.

Aliații occidentali cred că Vladimir Putin, disperat”, nu mai are drone iraniene, după ce timp de două-trei săptămâni nu au existat rapoarte privind utilizarea acestora împotriva Ucrainei. Ministrul iranian de externe a recunoscut în cele din urmă că țara sa a furnizat drone Kremlinului – dar a insistat că acest lucru s-a întâmplat înainte de începerea războiului.

Dar un oficial occidental a declarat: S-au terminat, dar anticipează o reaprovizionare”. Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că se crede că un număr de drone de câteva sute” a fost oferit anterior de Iran, Moscovei.

Exit mobile version