• Un oficial iranian de rang înalt afirmă că Iranul vrea să răzbune asasinarea de către SUA în 2020 a generalului Qassem Soleimani şi că speră să-l ,,poată ucidă” pe Donald Trump.
  • Programele balistice ale Republicii islamice îngrijorează Occidentul, care acuză Teheranul de faptul că vrea să crească raza rachetelor şi să destabilizeze Orientul Mijlociu şi Israelul, inamicul jurat al Iranului.
  • Televiziunea de stat iraniană a difuzat sâmbătă imagini de la tirul unei ,,noi rachete de croazieră (de tip) Paveh, cu o rază de acţiune de 1.650 de kilometri” , fabricată de către Gardienii Revoluţiei.

Un oficial iranian de rang înalt afirmă că Iranul vrea, în continuare, după trei ani, să răzbune asasinarea de către Statele Unite în 2020 a generalului Qassem Soleimani şi că speră să-l ,,poată ucidă” pe fostul preşedinte american Donald Trump, a relatat Al Arabiya, potrivit Republic World și Reuters.

Sperăm să-i putem ucide pe Trump, (pe fostul secretar de Stat Mike) Pompeo şi (pe fostul şef al Comandamentului Central al Armatei Americane în Orientul Mijlociu CENTCOM Kenneth) McKenzie, dar şi pe conducătorii militarii care au dat ordinul asasinării lui Soleimani” , a declarat vineri seara, la televiziune, generalul Amirali Hajizadeh.

,,Suntem de-acum capabili să lovim nave americane la o distanţă de 2.000 de kilometri” cu rachete, a declarat generalul care conduce Forţa Aerospaţială din cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului.

Programele balistice ale Republicii islamice îngrijorează Occidentul, care acuză Teheranul de faptul că vrea să crească raza rachetelor şi să destabilizeze Orientul Mijlociu şi Israelul, inamicul jurat al Iranului.

Televiziunea de stat iraniană a difuzat sâmbătă imagini de la tirul unei ,,noi rachete de croazieră (de tip) Paveh, cu o rază de acţiune de 1.650 de kilometri” , fabricată de către Gardienii Revoluţiei.

Cine a fost Qassem Soleimani?

Qassem Soleimani – fostul şef al Forţei Qods, însărcinată cu Operaţiunile Externe ale Gardienilor Revoluţiei – a fost asasinat la bagdad, într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă), în ianuarie 2020.

Preşedintele Donald Trump declara atunci că a ordonat atacul, ca represalii faţă de un număr de atacuri vizând interese americane în Irak.

Cinci zile mai târziu, Iranul riposta trăgând rachete asupra unei baze aeriene americane în Irak, în care se aflau trupe americane. Niciun militar american nu a fost ucis, însă Washingtonul a anunţat că zeci de oameni au suferit leziuni cerebrale traumatice în urma unor explozii.