• Famiile diplomaţilor au început deja să fie evacuate.
  • Corpul diplomatic rămâne în ţară, iar ambasada îşi va continua activitatea.
  • Australia, Japonia și Canada au început, de asemenea, să evacueze familiile diplomaților din țară.

Israel cere evacuarea familiilor diplomaţilor din Ucraina, pe fondul creşterii tensiunilor cu Rusia. Ambasada îşi va continua activitatea.

Ministerul de Externe din Israel a emis, vineri, un avertisment pentru cetăţenii care au în plan să viziteze Ucraina, cerându-le să nu facă asta, conform publicaţiei israeliene Haaretz. Totodată, acesta cere israelienilor care se află pe teritoriul Ucrainei să scurteze perioada de şedere în ţară şi să evite zone cu potenţial de pericol. Yair Lapid a a decis vineri evacuarea familiilor personalului diplomatic din Ucraina. Teama de o invazie a Rusiei pare iminentă, conform informaţiilor confirmate de către SUA.

Momentan, 40 de persoane au fost evacuate. Diplomaţii din Israel vor rămâne momentan în ţară. Însă, dacă pericolul de invazie din partea Rusiei devine iminent, atunci vor fi evacuaţi şi ei.  Şi SUA urmează să-şi evacueze ambasada de la Kiev. Rusia a dislocat deja peste 100.000 de trupe lângă graniţa cu Ucraina şi va organiza exerciţii comune cu Belarus.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Rusia a adunat deja peste 100.000 de soldați în apropierea Ucrainei, iar săptămâna aceasta a lansat exerciții militare comune în Belarusul vecin și exerciții navale în Marea Neagră.

În cursul zilei de vineri, Ministerul britanic de Externe a declarat că cetățenii britanici aflați în Ucraina ar trebui să plece acum, cât timp sunt disponibile mijloace comerciale. Australia, Japonia și Canada au început, de asemenea, evacuarea familiilor diplomaților din țară. Franța are în vedere luarea unor măsuri similare la începutul săptămânii viitoare.