• Cinci persoane au fost ucise, inclusiv un civil, și șapte au fost rănite în atacurile cu rachete, a anunțat presa de stat.
  • Armata israeliană a anunțat că vizează bazele aliate cu Iranul în Siria, cum ar fi gruparea armată libaneză Hezbollah.
  • Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene cu privire la atac.

Rachete israeliene au vizat vineri centrul Siriei, ucigând cinci persoane, inclusiv un civil, și au provocat incendii pe terenurile agricole din zonă, a anunțat presa de stat siriană.

Agenția oficială de știri SANA a anunțat că rachetele au fost lansate asupra orașului Masyaf din zona rurală Hama, adăugând că mai multe dintre ele au fost doborâte de apărarea aeriană siriană. Un oficial militar neidentificat a fost citat spunând că cinci persoane au fost ucise, inclusiv un civil, și șapte au fost rănite.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, un observator al războiului din Siria, a declarat că avioanele israeliene au tras cel puțin opt rachete care au lovit depozite de arme și situri aparținând poliției iraniene din zona Masyaf, ceea ce a dus la mai multe incendii. Ambulanțele au fost văzute grăbindu-se spre zonă, a anunțat acesta.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene cu privire la acest atac asupra centrului Siriei, despre care Observatorul a spus că a fost al 12-lea atac israelian pe teritoriul sirian de la începutul anului. Observatorul are o rețea de activiști pe teren în Siria.

Israelul a organizat sute de atacuri asupra unor ținte din Siria de-a lungul anilor, dar rareori recunoaște sau discută despre aceste operațiuni. Israelul afirmă că vizează bazele milițiilor aliate Iranului, cum ar fi gruparea militantă libaneză Hezbollah, care are luptători în Siria și care luptă de partea forțelor guvernamentale ale președintelui sirian Bashar Assad, precum și transporturile de arme despre care se crede că sunt destinate milițiilor.