• Săptămâna trecută, Lavrov a afimat că Adolf Hitler are ,,sânge evreiesc„, afirmații ce au provocat furia Israelului.
  • Putin își cere scuze. Nu, nu pentru atrocitățile din Ucraina ci pentru declarațiile lui Lavrov.
  • Premierul israelian Naftali Bennett a spus joi că a purtat o discuţie la telefon cu liderul rus în care acesta și-a cerut scuze pentru remarcile ministrului său de Externe.

Ziua 72 de război începe cu o veste care surprinde. Putin își cere scuze. Nu, nu pentru atrocitățile din Ucraina ci pentru declarațiile lui Lavrov.

Premierul israelian Naftali Bennett a spus joi că a purtat o discuţie la telefon cu liderul rus în care acesta și-a cerut scuze pentru remarcile ministrului său de Externe.

Săptămâna trecută, Lavrov a afimat că Adolf Hitler are ,,sânge evreiesc„, afirmații ce au provocat furia Israelului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Zelenski aduce următorul argument: „Cum poate exista o denazificare dacă eu sunt evreu?” Dacă îmi amintesc bine, posibil să greșesc, dar și Hitler avea origini evreiești, așa că asta nu înseamnă absolut nimic. De ceva timp am auzit de la poporul evreu înțelept că cei mai mari antisemiți erau evrei.

Lavrov a ignorat faptul că președintele Zelenski este evreu

Bennett i-a acceptat scuzele şi i-a mulţumit lui Vladimir Putin pentru că şi-a „clarificat atitudinea faţă de poporul evreu şi memoria Holocaustului„, informează un comunicat al biroului premierului israelian.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că dictatorul nazist Adolf Hitler avea „sânge evreiesc”, ceea ce a provocat un răspuns furibund din partea Israelului.

„Comentariile ministrului de externe Lavrov sunt atât o declarație impardonabilă și scandaloasă, cât și o teribilă eroare istorică”, a declarat ministrul israelian de externe Yair Lapid. „Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este acela de a-i acuza pe evreii înșiși de antisemitism.”

Lavrov a făcut comentariile, duminică, la televiziunea italiană, repetând afirmația Rusiei că invazia sa în Ucraina are ca scop „deznazificarea” țării.