• Israelul propune două luni de armistiţiu contra eliberării ostaticilor din Gaza.
  • 132 de ostatici sunt încă în Fâşia Gaza, dintre care 28 ar fi morţi.
  • 21 de militari israelieni au fost uciși în ultima zi, Israelul a pierdut deja peste 200 militari.
  • SUA și UK au atacat ținte Houthi din vestul Yemenului.
  • Miniștrul rus de externe s-a întâlnit cu omologii din Turcia, Iran și Liban.

Israelul a propus un plan de pace în care încetează luptele pentru două luni, Hamas eliberează ostaticii iar liderii grupării teroriste părăsesc Gaza. Potrivit autorităţilor israeliene, sub presiunea familiilor de a accepta un acord de eliberare, 132 de ostatici sunt încă în Fâşia Gaza, dintre care 28 ar fi morţi. Ieri a fost cea mai tragică zi pentru armata Israelului, 21 de militari au fost uciși.

În ultima perioadă, premierul Netanyahu spune tuturor ce vor să audă. A spus, de exemplu, într-un apel cu Joe Biden, că ar fi de acord cu soluția a două state, după care a negat acest lucru. La presiunea manifestanților rudelor ostaticilor a vorbit despre un plan de pace, dar nu a acordat detalii. Acestea au venit prin publicația americană Axios, cum că șeful Mossadului ar fi dat detalii despre acest plan.

În acest moment, un reprezentant al SUA este în Egipt pentru negocieri. Statele Unite au și ele un plan de pace în 90 de zile, în care toți ostaticii ar fi eliberați și luptele ar înceta, dar acum, pe teren se duc lupte grele, în sudul Fâșiei Gaza. Militarii israelieni s-au apropiat foarte mult de ultimele redute ale Hamas și după cucerirea acestora va rămâne o singură localitate liberă, și anume Rafah, de lângă granița cu Egiptul, unde armata israeliană consideră că s-au retras atât liderii Hamas, cât și o parte din ostatici.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Citește și