• Spre mijlocul săptămânii viitoare, periferia sistemului de furtună ajunge și în România.
  • Săptămâna viitoare vom avea parte de un nou val de precipitații slabe cantitativ, ninsori și lapoviță.
  • Gerul a provocat cele mai mari neplăceri călătorilor cu trenul.

Meteorologii au emis avertizări cod roșu și cod portocaliu de vreme rea și fenomene meteo extreme, în mai multe țări, acolo unde se manifestă furtuna. Spre mijlocul săptămânii viitoare, periferia sistemului de furtună ajunge și în România, spun meteorologii.

Săptămâna viitoare vom avea parte de un nou val de precipitații slabe cantitativ, ninsori și lapoviță în vest, nord-vest, centru și la munte, vânt puternic la munte cu rafale de peste 70 – 90 km/h pentru luni seara și marți. Dacă în București temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade. Poleiul a fost principalul pericol pentru șoferi.

Gerul a provocat cele mai mari neplăceri călătorilor cu trenul. La -13 grade, şinele de cale ferată de pe trei magistrale importante – Iaşi, Braşov şi Craiova – pur şi simplu s-au rupt. Mai multe garnituri au avut întârzieri uriaşe. Trenul de la Braşov a făcut în loc de trei ore şapte până în Capitală. Nici salvamontiştii nu au avut răgaz. Au primit cereri de ajutor de la oameni pe care iarna i-a prins pe munte. 105 turişti au rămas rămas blocaţi pe versanţi. Au fost toţi coborâţi în siguranţă, dar 44 dintre ei au ajuns la spital.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și