• Până de curând, autoritățile israeliene s-au abținut să intervină în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, în încercarea de a menține relații bune cu Moscova.
  • Ierusalimul este din ce în ce mai îngrijorat de creșterea cooperării militare dintre Moscova și Teheran.
  • Israelul discută, de asemenea, cu Kremlinul despre livrările de arme iraniene.

Israelul, care anterior a încercat să rămână neutru față de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, a început să își schimbe poziția. Israelul a început să furnizeze date organizațiilor internaționale și țărilor aliate cu privire la livrările de arme ale Iranului către Rusia. Ierusalimul încearcă să exercite presiuni asupra Teheranului și să oprească livrările de arme, relatează site-ul israelian de știri Walla, citând surse de rang înalt din cadrul Ministerului israelian al Apărării și al Ministerului Afacerilor Externe.

Până de curând, autoritățile israeliene s-au abținut să intervină în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, în încercarea de a menține relații bune cu Moscova. Totuși, această poziție s-a schimbat atunci când rușii au început să achiziționeze masiv arme iraniene. Ierusalimul este din ce în ce mai îngrijorat de creșterea cooperării militare dintre Moscova și Teheran.

La sfârșitul lunii octombrie, președintele israelian Yitzhak Herzog a efectuat o vizită de lucru la Washington, unde a împărtășit americanilor date secrete ale serviciilor de informații despre achiziționarea de către Moscova de arme iraniene. Aceleași informații au fost trimise și la Kiev.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

La 20 octombrie, Ierusalimul a trimis scrisori clasificate la zeci dintre ambasadele sale din întreaga lume. Scrisorile ar fi conținut informații detaliate despre livrările de arme iraniene către Rusia: o listă de arme, date și costuri. Diplomații au fost încurajați să folosească aceste informații pentru a organiza o campanie împotriva furnizării de arme de către Iran către Moscova. Autoritățile israeliene erau deosebit de îngrijorate de perspectiva furnizării de către Iran de rachete balistice către Rusia.

Israelul discută, de asemenea, cu Kremlinul despre livrările de arme iraniene. Această problemă ar fi fost abordată în cadrul unei întâlniri a israelianului Alexander Ben Zvi cu ministrul adjunct de externe rus Mihail Bogdanov.

În septembrie, din cauza lipsei de rachete, Rusia a fost nevoită să folosească aceste drone kamikaze pentru atacuri asupra orașelor ucrainene. Dronele iraniene aproape că nu au fost folosite pe front. Trupele ucrainene au învățat rapid să contracareze aceste drone kamikaze. Aproape 100% din aceste drone lansate de Rusia sunt distruse în aer.