• Miercuri, militanții din Gaza au tras peste 500 de rachete în Israel.
  • Armata israeliană a lovit peste 130 de ținte militante în Gaza.
  • Douăzeci și cinci de persoane au fost ucise în Gaza de marți dimineață.

Israelul l-a ucis pe șeful forței de lansare a rachetelor Jihadului Islamic Palestinian (PIJ) într-un atac aerian înainte de zori asupra unei clădiri din Gaza, anunță BBC. Se spune că comandantul și alți doi militanți PIJ au murit în lovitura de la etajul cinci al unei clădiri de lângă Khan Younis, în sudul teritoriului.

Miercuri, militanții din Gaza au tras peste 500 de rachete în Israel. Armata israeliană a lovit peste 130 de ținte militante în Gaza, în cele mai grele lupte din ultimele nouă luni. Douăzeci și cinci de persoane au fost ucise în Gaza de marți dimineață, când Israelul și-a început operațiunea împotriva PIJ, spune Ministerul Palestinian al Sănătății de acolo. Printre cei uciși se numără cel puțin 10 civili și alți trei comandanți PIJ.

Armata israeliană a declarat că patru persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise în Gaza de rachete care nu au fost îndelungate, deși acest lucru nu a fost coroborat de surse palestiniene. Nu au existat victime în Israel, deși unele rachete au lovit case și clădiri. Majoritatea au aterizat în zone deschise sau au fost interceptate.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Aripa armată a PIJ a confirmat că șeful unității sale de rachete, Ali Hassan Ghali, cunoscut și sub numele de Abu Muhammad, a murit în atacul de joi dimineață. PIJ este al doilea cel mai mare grup militant din Gaza după Hamas și a fost responsabil pentru multe dintre atacurile cu rachete asupra Israelului din ultimii ani.

Armata israeliană a confirmat că l-a vizat pe Ghali și pe ceea ce a numit-o „alți agenți Jihad Islamic în Gaza”. Ei l-au descris pe comandant drept o figură centrală în PIJ care a fost „responsabil pentru recentele baraje cu rachete lansate împotriva Israelului”. Miercuri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că campania Israelului nu sa încheiat.

„Am lovit Jihadul Islamic cu cea mai importantă lovitură pe care a suferit-o vreodată”, a spus el, referindu-se la uciderea celor trei comandanți PIJ de marți.

Citește și: