• Peste 200 de salvatori caută în continuare o duzină de persoane dispărute.
  • Alunecarea de teren a fost cauzată de lipsa de întreținere și de prevenire.
  • Casamicciola Terme, o stațiune balneară de 8.000 de locuitori pe timpul iernii pe insula luxuriantă Ischia, în apropiere de Capri, a fost lovită în 2017 de un cutremur care a provocat moartea a două persoane.

Guvernul Italiei a declarat duminică stare de urgență după ce o alunecare de teren pe insula Ischia din sudul țării a ucis cel puțin o persoană și a lăsat o duzină de persoane dispărute.

Un val de noroi și moloz a lovit micul oraș Casamicciola Terme sâmbătă dimineața devreme, înghițind cel puțin o casă și ducând mașinile până la mare, au declarat mass-media locale și serviciile de urgență. O primă tranșă de fonduri de ajutor de două milioane de euro a fost eliberată la sfârșitul unei ședințe de urgență a cabinetului care a declarat starea de urgență, a declarat ministrul protecției civile Nello Musumeci.

Peste 200 de salvatori caută în continuare o duzină de persoane dispărute, în timp ce sute de voluntari, dar și alte persoane, cu noroi până la genunchi, sunt ocupate cu curățarea străzilor din oraș. Au putut fi văzute epavele mașinilor și autobuzelor strivite de alunecarea de teren și bolovani împrăștiați în timp ce excavatoarele încercau să elibereze accesul la case, mașini și magazine.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Salvatorii au recuperat cadavrul unei femei în vârstă de 31 de ani, potrivit agenției italiene de știri AGI.

Este o situație care ne doare, fie și numai pentru oamenii care au dispărut sub munte. Aici este o insulă și chiar dacă nu-i cunoaștem cu adevărat pe toți, este aproape asta”, a declarat Salvatore Lorini, în vârstă de 45 de ani, pentru AFP.

Muntele s-a prăbușit, au fost devastate magazine, mașini, hoteluri și asta se întâmpla deja acum nouă ani. Acum fac curățenie în magazinul soacrei mele”, a spus el.

Alunecarea de teren a fost cauzată de lipsa de întreținere și de prevenire pentru că natura este natură, a fost un cutremur, dar un pic de prevenire” ar fi putut salva vieți, a spus Lorini. Peninsula, în largul orașului Napoli, nu este străină de stări de urgență în urma cutremurelor, erupțiilor vulcanice sau a vremii severe.

Casamicciola Terme, o stațiune balneară de 8.000 de locuitori pe timpul iernii pe insula luxuriantă Ischia, în apropiere de Capri, a fost lovită în 2017 de un cutremur care a provocat moartea a două persoane.