• Din cauza tensiunilor tot mai ridicate dintre Ucraina și Rusia, Italia a spus că este de acord să sară în ajutorul Ucrainei, trimițând mai multe trupe militare în România.
  • În Europa de Est, militarii italieni operează în România cu patru Eurofighters în misiunea ”Enhanced Air Policing Area South”. În România, grupul operativ italian „Furtuna Neagră” este dislocat cu 140 de militari pe aeroportul din Constanţa.
  • Guerini subliniază că Italia este activă în „aceste iniţiative de consolidare, sporind pregătirea operaţională a activelor sale şi sporind participarea la activităţile operaţionale şi de exerciţii”.

Italia a spus că este dispusă să trimită mai mulți soldați pe teritoriul țării noastre, pentru a fi de partea Ucrainei în războiul despre care se crede ca va începe în curând. Cum tensiunile dintre Ucraina și Rusia escaladează extrem de repede, mai multe țări au spus că sunt de acord să sară în ajutor.

În Europa de Est, militarii italieni operează în România cu patru Eurofighters în misiunea ”Enhanced Air Policing Area South”. Este posibil ca angajamentul italian să se extindă în ţările din partea de sud-est a Alianţei, unde se doreşte o creştere a numărului de aeronave. 

Guerini subliniază că Italia este activă în „aceste iniţiative de consolidare, sporind pregătirea operaţională a activelor sale şi sporind participarea la activităţile operaţionale şi de exerciţii”. După ce Putin a recunocut independența Donețk și Lugansk, mai multe țări și-au unit forțele împotriva lui Putin.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Câți militari din Italia se află în țările europene

În Letonia, sunt 238 de soldaţi italieni, cu 135 de vehicule terestre. „Baltic Guardian este operaţional din 2016, ca răspuns la o solicitarea adresată NATO de către ţările baltice şi Polonia”. Tocmai s-a încheiat exerciţiul „Ajax Strike”, promovat cu scopul de a testa şi de a confirma nivelul capacităţilor operaţionale şi de a linişti populaţia ţărilor din zonele de frontieră.

În România, grupul operativ italian „Furtuna Neagră” este dislocat cu 140 de militari pe aeroportul din Constanţa, cu obiectivul de a contribui la asigurarea integrităţii spaţiului aerian al ţării.