• Persoanele nevaccinate nu pot merge în restaurante sau să ia zboruri interne.
  • Noile măsuri au intrat în vigoare din momentul în care au fost redeschise școlile în țară.
  • Experții în sănătate spun că situația este una tot mai gravă.

Italia înăsprește restricțiile COVID pentru cetățenii nevaccinați. Persoanele din Italia care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19 nu au voie să meargă la restaurante sau să ia zboruri interne, potrivit noilor reguli care au intrat în vigoare odată cu redeschiderea școlilor din întreaga țară.

Majoritatea școlilor s-au deschis pentru un nou semestru, conform ordinelor guvernului, în ciuda apelurilor directorilor de școli, ale sindicatului medicilor și ale unor primari de a amâna revenirea la cursuri cu cel puțin două săptămâni. Virologul de top Massimo Galli de la spitalul Sacco de Milan a declarat că deschiderea școlilor a fost „imprudentă și nejustificată”, în timp ce expertul în sănătate publică Walter Ricciardi a descris situația ca fiind „explozivă”.

Virusul se află „într-o fază exponențială. Redeschiderea școlilor va aduce un stres suplimentar și mă tem că numărul de infecții va crește cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie”, a declarat virusologul Fabrizio Pregliasco.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Papa Francisc a condamnat dezinformarea ideologică „nefondată” cu privire la vaccinurile COVID-19, susținând campaniile naționale de imunizare și calificând asistența medicală drept o obligație morală. Francisc a vorbit în discursul său anual adresat corpului diplomatic acreditat la Vatican, numit uneori discursul său despre starea lumii, deoarece este o amplă trecere în revistă a situației globale.

Un studiu efectuat în Regatul Unit susține că celulele T din răcelile obișnuite pot proteja oamenii împotriva COVID-19, ceea ce poate influența dezvoltarea viitoarelor vaccinuri împotriva virusului. Între timp, India a început să administreze doze de rapel de vaccin COVID-19 muncitorilor din prima linie și persoanelor în vârstă, varianta Omicron fiind la originea unei creșteri de aproape opt ori a numărului de infecții zilnice de la începutul anului.

Portul cheie Tianjin s-ar putea confrunta cu primul focar local de Omicron din China, cu mai puțin de o lună înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă din Beijing, orașul vecin.