• Persoanele nevaccinate nu pot merge în restaurante sau să ia zboruri interne.
  • Noile măsuri au intrat în vigoare din momentul în care au fost redeschise școlile în țară.
  • Experții în sănătate spun că situația este una tot mai gravă.

Italia înăsprește restricțiile COVID pentru cetățenii nevaccinați. Persoanele din Italia care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19 nu au voie să meargă la restaurante sau să ia zboruri interne, potrivit noilor reguli care au intrat în vigoare odată cu redeschiderea școlilor din întreaga țară.

Majoritatea școlilor s-au deschis pentru un nou semestru, conform ordinelor guvernului, în ciuda apelurilor directorilor de școli, ale sindicatului medicilor și ale unor primari de a amâna revenirea la cursuri cu cel puțin două săptămâni. Virologul de top Massimo Galli de la spitalul Sacco de Milan a declarat că deschiderea școlilor a fost „imprudentă și nejustificată”, în timp ce expertul în sănătate publică Walter Ricciardi a descris situația ca fiind „explozivă”.

Virusul se află „într-o fază exponențială. Redeschiderea școlilor va aduce un stres suplimentar și mă tem că numărul de infecții va crește cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie”, a declarat virusologul Fabrizio Pregliasco.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Papa Francisc a condamnat dezinformarea ideologică „nefondată” cu privire la vaccinurile COVID-19, susținând campaniile naționale de imunizare și calificând asistența medicală drept o obligație morală. Francisc a vorbit în discursul său anual adresat corpului diplomatic acreditat la Vatican, numit uneori discursul său despre starea lumii, deoarece este o amplă trecere în revistă a situației globale.

Un studiu efectuat în Regatul Unit susține că celulele T din răcelile obișnuite pot proteja oamenii împotriva COVID-19, ceea ce poate influența dezvoltarea viitoarelor vaccinuri împotriva virusului. Între timp, India a început să administreze doze de rapel de vaccin COVID-19 muncitorilor din prima linie și persoanelor în vârstă, varianta Omicron fiind la originea unei creșteri de aproape opt ori a numărului de infecții zilnice de la începutul anului.

Portul cheie Tianjin s-ar putea confrunta cu primul focar local de Omicron din China, cu mai puțin de o lună înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă din Beijing, orașul vecin.