• Navele de poliție au încercat, dar nu au reușit să ajungă la barca lor de lemn săptămâna trecută, dar au revenit din cauza vremii nefavorabile.
  • Paza de coastă, mai bine echipată pentru a face față mărilor agitate, nu a fost activată imediat.
  • Alte nave au fost trimise pentru a salva 800 de persoane aflate pe alte două ambarcațiuni aflate în dificultate la aproximativ 160 km de Calabria.

Paza de coastă italiană a lansat mai multe operațiuni de salvare pentru a salva sute de refugiați aflați la bordul unor ambarcațiuni în largul regiunii Calabria, la mai puțin de două săptămâni după ce cel puțin 73 de persoane s-au înecat într-un naufragiu.

Operațiunile de salvare (…) sunt deosebit de complexe din cauza numărului mare de persoane aflate la bordul ambarcațiunilor aflate în derivă”, a precizat vineri paza de coastă într-un comunicat.
Se estimează că aproximativ 1.300 de persoane ar fi în pericol.

Navele pazei de coastă au fost trimise pentru a salva 500 de persoane aflate pe o ambarcațiune la aproximativ 1.125 km în largul regiunii care formează vârful peninsulei italiene în formă de cizmă. Alte nave au fost trimise pentru a salva 800 de persoane aflate pe alte două ambarcațiuni aflate în dificultate la aproximativ 160 km de Calabria.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Paza de coastă a cerut ajutor suplimentar din partea unei nave de patrulare a marinei, a relatat agenția italiană de știri ANSA. Nava militară avansează cu toată viteza pentru a oferi asistența solicitată”, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat citat de ANSA.

Capacitățile de salvare a refugiaților pe mare ale Italiei au fost analizate cu atenție după ce, la 26 februarie, a avut loc un naufragiu pe aceeași porțiune de coastă. Cadavrul unui băiat a fost recuperat vineri, ridicând numărul morților la 73, cu multe alte persoane încă dispărute.

Navele de poliție au încercat, dar nu au reușit să ajungă la barca lor de lemn săptămâna trecută, dar au revenit din cauza vremii nefavorabile. Paza de coastă, mai bine echipată pentru a face față mărilor agitate, nu a fost activată imediat. Procurorii investighează dacă autoritățile italiene nu au răspuns în mod corespunzător la navă după ce agenția europeană de control al frontierelor, Frontex, le-a avertizat că ambarcațiunea transporta probabil un număr mare de persoane.