• Ideea a fost propusă de asociațiile discotecilor italiene și de ministrul Matteo Salvini.
  • Călătoriile gratuite sunt oferite la 6 discoteci din diverse orașe italiene.
  • Proiectul a fost testat cu succes și anul trecut pentru femei, bătrâni și persoane cu dizabilități.

După distracția de sâmbătă noaptea, în Italia, te ia taxiul, plătit de guvern. Dar asta numai dacă ești șofer și ai consumat alcool. Obiectivul este reducerea accidentelor mortale și este deocamdată un program pilot al guvernului italian.

Trebuie să pici la testul de alcoolemie făcut la ieșirea de la discotecă. Dacă ai consumat prea mult alcool ți se cheamă imediat un taxi, plătit de stat. Scopul acestei măsuri nu este ca să bei mai mult sâmbătă seara, ci să ajungi acasă în siguranță și să scadă numărul deceselor provocate de accidentele de trafic. Așa că primești o călătorie gratuită cu taxiul sau cu un autobuz special, împreună cu toți prietenii pe care trebuia să-i duci tu acasă.

Proiectul pilot a fost anuntat de ministrul italian al Transporturilor, Mateo Salvini, după ce a avut mai multe discuții cu proprietarii cluburilor și cu influenceri, creatori de conținut. Metoda se aplică acum la 6 cluburi din Italia, în Veneția, Pavia, Lecce și alte câteva orașe și se pare că este primită bine.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Ideea nu este nouă în Italia.

Anul trecut, taxiurile gratuite sub formă de „bonuri de solidaritate” au fost deja testate cu succes la Trento, unde biletele erau destinate femeilor, persoanelor peste 75 de ani și persoanelor cu dizabilități; la Milano, pentru bătrâni și viitoare mame; iar la Roma, pentru a aduce persoanele în vârstă în centrele de vaccinare în timpul Covid.

Rezultatele vor fi analizate la mijlocul lunii septembrie cânt se va finaliza acest experiment prin care se oferă taxiuri gratuite pentru cei care depășesc limita de alcool atunci când părăsesc clubul. In orice caz, guvernul spune că programul va fi oferit in acord cu discotecile si cu companiile de taxi.

Citește și: