• Papa Francisc a adus un omagiu ,,rezistenței” și ,,demnității” locuitorilor din Aquila, în timpul unei vizite în capitala regiunii Abruzzo, afectată de un puternic cutremur în 2009 și din care nu și-a revenit încă pe deplin.
  • Cutremurul din 6 aprilie 2009 a provocat moartea a peste 300 de persoane, rănirea a 1.600 şi pagube importante în oraş, care îşi reconstruieşte treptat clădirile, în special în centrul istoric.
  • Bazilica, grav avariată în urma cutremurului, este renumită pentru că adăposteşte cea mai veche ,,Uşă Sfântă” şi mormântul lui Celestin al V-lea, primul papă care a demisionat, în secolul al XIII-lea.

Papa Francisc a adus duminică un omagiu ,,rezistenţei” şi ,,demnităţii” locuitorilor din localitatea italiană L’Aquila, în timpul unei vizite în capitala regiunii Abruzzo (centru), care încă îşi vindecă rănile provocate de cutremurul mortal din 2009, potrivit Vatican News.

,,Aţi dat dovadă de un caracter rezistent (…) Totul a trebuit reconstruit: casele, şcolile, bisericile” , a declarat papa, în vârstă de 85 de ani, în faţa a câteva mii de persoane adunate în Piazza del Duomo, printre care multe familii ale victimelor.

Cutremurul din 6 aprilie 2009 a provocat moartea a peste 300 de persoane, rănirea a 1.600 şi pagube importante în oraş, care îşi reconstruieşte treptat clădirile, în special în centrul istoric.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Suveranul pontif a sosit cu puţin înainte de ora 8.30 cu elicopterul în L’Aquila (cu o populaţie de circa 70.000 de locuitori), unde va oficia o slujbă şi va rosti rugăciunea ,,Angelus” de duminică, înainte de a pleca din nou la prânz.

Cu puţin timp înainte de ora 10.00 (08.00 GMT), papa Francisc a ajuns în piaţa Bazilicii ,,Santa Maria di Collemaggio” la bordul papamobilului, salutând mulţimea.

Bazilica, grav avariată în urma cutremurului, este renumită pentru că adăposteşte cea mai veche ,,Uşă Sfântă” şi mormântul lui Celestin al V-lea, primul papă care a demisionat, în secolul al XIII-lea.

,,Este o vizită specială, de parcă ar fi sosit Iisus„, a declarat, cu lacrimi în ochi, Rita Maccarone, în vârstă de 45 de ani, care şi-a pierdut cumnata în catastrofă.