• Italia va construi pavilioane sub formă de primulă pentru vaccinarea populaţiei împotriva Covid-19.
  • Vor fi 1.500 de astfel de centre pop-up în toată țara.

Circa 1.500 de pavilioane pop-up pentru vaccinarea populației împotriva Covid-19 se vor construi în Italia, iar designul acestor va fi unul unic. Arhitectul Stefano Boeri este cel care s-a ocupat de aceste centre, iar pavilioanele vor fi din lemn, împodobite cu o grafică ce reprezintă primula, floare menită să simbolizeze regenerarea, dar și un simbol al primăverii, potrivit CNN.

Acestea vor fi ridicate pe teritoriul Italiei începând din luna ianuarie 2021, pe măsură ce țara începe să își imunizeze populația cu un vaccin anti-Covid-19.

Boeri a declarat într-un comunicat de presă că arhitectura acestor centre pop-up a fost concepută pentru a „transmite un simbol al seninătății și regenerării. Boeri este unul dintre cei mai renumiți arhitecți din Italia, renumit pentru clădirea sa Il Bosco Verticale – sau Pădurea verticală – a cărei fațadă este plină de copaci vii și verdeață.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

El a lucrat gratis la proiectul de vaccinare. Peste 65.000 de decese provocate de coronavirus au fost înregistrate în Italia, conform cifrelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.