Iubita lui Roman Protasevici, sub jugul Rusiei? Ce soartă ar putea avea Sofia Sapega

  • Vladimir Putin ar putea ridica problema transferului Sofiei Sapega în Rusia
  • Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin se văd astăzi la Soci
  • Sofia Sapenga a fost arestată pentru 2 luni în Belarus, însă nu se cunosc acuzațiile

Soarta Sofiei Sapega, iubita lui Roman Protasevici, este dezbătută zilele acestea. Ea a fost arestată, alături de Roman, după deturnarea avionului la Minsk.

Acum, este după gratii, dar și sub jugul dictaturii Belaruse, însă poate fi transferată în Rusia. Nu se cunosc încă acuzațiile exacte, asta o spune chiar avocatul Sofiei. Însă cert este că aceasta a fost arestată pentru două luni.

Un detaliu pe care trebuie să-l știi este că ea e redactorul canalului de telegram ,,Cartea Neagră a Belarusului’’. Acolo, Sofia publica informații despre angajații din Ministerul de Interne. Conform BBC Russian Service, ea este suspectă de incitare la ură și ar putea primi până la 12 ani de închisoare.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dimitry Peskov, a anunțat că Sofia ar putea fi transferată în Rusia. Deși ea locuiește în Lituania, la Vilnius, este cetățean al Rusiei. Kremlinul a permis discuția despre transferul Sofiei Sapega în Rusia, la o întâlnire între Putin și Lukashenko. Iar astăzi aceștia se vor întâlni din nou și, cu siguranță, vor ridica această problemă.