• Sunt proteste pro-Navalnîi în Rusia
  • În jur de 1.000, printre care și soția lui Navalnîi, au fost reținute de polițiști
  • Iulian Chifu: „Rusia este în proteste de o bucată de vreme. Nu întâmplător, în Extremul Orient au început aceste proteste”

Protestele din Rusia ale susținătorilor lui Navalnîi continuă. Oamenii cer eliberarea principalului opozant al lui Putin.

În jur de 1.000, printre care și soția lui Navalnîi, au fost reținute de polițiști. Acum 4 zile, Navalnîi a făcut public un filmuleț despre palatul de un miliard de euro al lui Vladimir Putin. Ancheta a adunat peste 50 de milioane de vizualizări.

„Rusia este în proteste de o bucată de vreme. Nu întâmplător, în Extremul Orient au început aceste proteste, pentru că la Khabarovsk avem proteste cotinue, pentru că guvernatorul regiunii a fost arestat. Un guvernator care era sprijinit de populație, așa cum s-a întâmplat și în alte locații pe diferite teme: ba o autorizație greșit dată, ba un mall care a luat foc, pentru că nu avea autorizație de siguranță la incendiu,” a spus analistul de politică externă Iulian Chifu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sunt foarte multe orașe implicate, iar sosirea lui Nvalnîi nu a făcut altceva decât un șah la adresa Țarului, pentru că este un gest de curaj și nebunie să te întorci în Rusia după o tentativă de asasinat. Acest gest de frondă subliniază forța lui Navalnîi și regalvanizează toată opozția care a ieșit iar în stradă,” crede Iulian Chifu.

Oamenii ies în stradă să protesteze chiar și la -50 de grade Celsius.

„Occidentul a monitorizat sosirea lui Navalnîi în Rusia. (…) Germania a făcut un gest inedit. A predat către Vladimir Putin toate probele pe care le-a strâns ca urmare a anchetei în toată perioadă în care au reușit să-l salveze pe Navalnîi,” a vorbit pentru Aleph News Iulian Chifu.

„Putin are de ce să se teamă, arestarea lui Navalnîi la sosirea sa nu este un gest de forță. Cred că Putin o privește și la nivel personal. Acea expunere a castelului pe care și l-a construit, drenând fonduri. Așa cum mai apare o investigație cu una dintre fetele lui Vladmir Putin dintr-o relație extraconjugală, care este plină de haine de firmă și de lucruri foarte scumpe. A fost expusă publicului rus și are un impact major,” a conchis Iulian Chifu.