• Un judecător i-a găsit deja răspunzători de fraudă pe Donald Trump și pe cei doi fii adulți, Eric și Donald Jr.
  • Aceștia ar fi umflat activele pentru a obține împrumuturi favorabile.
  • Ivanka Trump a fost și ea inițial coacuzată, până la o decizie a curții de apel în favoarea ei în acest an.

Ivanka Trump a declarat că nu-și amintește tranzacțiile imobiliare de care s-a ocupat la firma tatălui ei, în timp ce a depus mărturie într-un caz civil de fraudă care amenință imperiul său de afaceri, informează BBC.

Un judecător i-a găsit deja răspunzători de fraudă pe Donald Trump și pe cei doi fii adulți, Eric și Donald Jr, stabilind că aceștia au umflat activele pentru a obține împrumuturi favorabile. Ivanka Trump, în vârstă de 42 de ani, a fost și ea inițial coacuzată, până la o decizie a curții de apel în favoarea ei în acest an.

Ea a luptat din greu pentru a evita să depună mărturie. Mama a trei copii susținuse că nu-și putea lăsa copiii în Florida în timpul unei săptămâni de școală.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Un judecător din New York și o curte de apel au decis că trebuie să depună mărturie. Acesta este un proces fără juriu, în care judecătorul va decide asupra acuzațiilor de falsificare a documentelor de afaceri, fraudă de asigurări și conspirație.

Trump – fostul președinte american și favorit al Partidului Republican pentru alegerile de anul viitor pentru Casa Albă – ar putea fi deposedat de bunuri prețioase, precum Trump Tower. El și fiii săi neagă că ar fi comis vreo infracțiune.

Declarațiile date de Ivanka Trump

La fel ca cei doi frați ai săi în mărturia lor de săptămâna trecută, Trump s-a distanțat de documentele centrale în acest caz – declarațiile financiare ale tatălui său, în care se presupune că activele au fost umflate pentru a obține împrumuturi mai bune.

Nu am fost implicată în declarația sa de stare financiară”, a declarat Ivanka Trump. Asta ar fi fost compania”.

Așa cum au făcut și cu frații ei, avocații biroului procurorului general al statului i-au arătat acesteia o serie de e-mailuri menite să le susțină cazul, întrebând-o dacă a recunoscut mesajele. Aceștia au presat-o cu privire la rolul ei în obținerea de împrumuturi de la Deutsche Bank pentru Trump National Doral Miami, Old Post Office din Washington DC și Trump International Hotel & Tower Chicago.

La un moment dat, procurorii statului au prezentat un e-mail pe care ea l-a scris directorului financiar al Organizației Trump de atunci, Allen Weisselberg, cu privire la un împrumut.

Mai bine de atât nu se poate”, a scris ea. Ea a spus că nu își amintește acel mesaj.

Răspunsurile ei l-au frustrat pe Louis Solomon, avocatul statului care o interoga. Tocmai a petrecut trei minute descriind hotelul Plaza”, a strigat el, dar nu-și amintește nimic când îi pun o întrebare.

Citește și