• Japonia a promis un ajutor de 30 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea Africii, afirmând că dorește să colaboreze mai strâns cu acest continent.
  • Premierul Fumio Kishida a declarat că Tokyo va depune eforturi pentru a asigura transporturile de cereale către Africa, pe fondul unei penurii globale.
  • Kishida a declarat că cele 30 de miliarde de dolari vor fi livrate pe parcursul a trei ani, promiţând sume mai mici pentru securitatea alimentară în coordonare cu Banca Africană de Dezvoltare.

Japonia a promis sâmbătă un ajutor de 30 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea Africii, afirmând că doreşte să colaboreze mai strâns cu acest continent, în condiţiile în care ordinea internaţională bazată pe reguli este ameninţată după invazia Rusiei în Ucraina.

Luând cuvântul în cadrul unui summit Japonia-Africa din Tunisia, premierul Fumio Kishida a declarat că Tokyo va depune eforturi pentru a asigura transporturile de cereale către Africa, pe fondul unei penurii globale, informează Reuters.

,,Dacă renunţăm la o societate bazată pe reguli şi permitem schimbări unilaterale ale status quo-ului prin forţă, impactul se va extinde nu doar prin Africa, ci în întreaga lume”, a declarat Kishida prin videoconferinţă după ce a fost testat pozitiv la COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Kishida a declarat că cele 30 de miliarde de dolari vor fi livrate pe parcursul a trei ani, promiţând sume mai mici pentru securitatea alimentară în coordonare cu Banca Africană de Dezvoltare.