• Anunțul – care a venit cu 22 de zile mai devreme decât în mod normal – marchează cel mai timpuriu sfârșit al sezonului ploios din 1951.
  • Cazurile de insolație au crescut pe fondul căldurii sufocante, iar serviciile de urgență au anunțat miercuri că cel puțin 76 de persoane au fost transportate la spital.
  • Marți, oficialii locali au făcut apel la populație să își reducă consumul de energie, pe fondul avertismentelor privind o criză de energie.

Japonia este sufocată de cea mai fierbinte zi de până acum din cel mai mare val de căldură de la începutul înregistrărilor, în 1875. Căldura a dus la avertismente oficiale cu privire la o iminentă penurie de energie electrică și a dus la apeluri pentru ca oamenii să economisească energie acolo unde este posibil.

Guvernul continuă să sfătuiască oamenii să folosească aerul condiționat pentru a evita insolația, în timp ce cazurile de spitalizare cresc odată cu căldura. Oficialii meteorologi avertizează că este posibil ca căldura să continue în zilele următoare.

Valurile de caniculă au devenit mai frecvente, mai intense și durează mai mult din cauza schimbărilor climatice provocate de om. Lumea s-a încălzit cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Miercuri, la Tokyo, s-au înregistrat temperaturi de peste 35 de grade Celsius pentru a cincea zi consecutiv, marcând cea mai gravă serie de temperaturi ridicate în luna iunie de la începutul înregistrărilor, în 1875.

Între timp, în orașul Isesaki, situat la nord-vest de capitală, s-a înregistrat o temperatură record de 40,2 grade Celsius – cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în iunie în Japonia. Este prea cald afară și doar faptul că sunt afară… înseamnă că sunt într-o autosaună. Vreau să fac baie în apă, a remarcat un utilizator.

Sunt afară de dimineață și aproape că mă topesc din cauza acestei călduri extreme, a scris un altul pe Twitter. Un al treilea utilizator a scris Atât de cald încât alarma de incendiu de la locul nostru de muncă a fost scurtcircuitată, cu un clip cu ceea ce părea a fi aspersoare de apă care se declanșează la o pepinieră de plante.Luna iunie este considerată de obicei sezonul ploios pentru Japonia, dar Agenția Meteorologică Japoneză (JMA) a declarat luni sfârșitul sezonului pentru Tokyo și zonele din jur.

Anunțul – care a venit cu 22 de zile mai devreme decât în mod normal – marchează cel mai devreme sfârșit al sezonului ploios din 1951. Cazurile de insolație au crescut, de asemenea, pe fondul căldurii sufocante, iar serviciile de urgență au anunțat miercuri că cel puțin 76 de persoane au fost transportate la spital.