• Coreea de Sud intenționează să renunțe la cerința de a purta mască în interior.
  • Chiar și înainte de izbucnirea pandemiei din 2020, mulți oameni din Japonia foloseau măști atunci când erau răciți.
  • Schimbarea înseamnă că pacienții cu COVID-19 și contactele lor apropiate nu vor mai trebui să se izoleze.

Guvernul japonez va renunța la recomandarea de a purta măști în interior și va retrograda clasificarea medicală pentru COVID-19, a declarat vineri premierul Fumio Kishida.

Modificările, care vor intra în vigoare de la începutul lunii mai, vor clasifica boala la același nivel cu gripa, de la statutul său actual la egalitate cu tuberculoza și SARS.

În ceea ce privește mascarea, indiferent dacă este vorba de interior sau exterior, decizia va fi lăsată la latitudinea indivizilor”, a declarat Kishida în cadrul unei reuniuni guvernamentale televizate.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Vom lua măsuri suplimentare pentru viața cu COVID și vom face progrese constante în ceea ce privește revenirea la normalitate în case, școli, locuri de muncă, cartiere și în toate aspectele vieții.”

Măștile sunt omniprezente în locurile publice și sunt purtate în mod obișnuit și în aer liber, în ciuda faptului că guvernul a declarat deja că nu sunt necesare în afara în medii neaglomerate.

Chiar și înainte de izbucnirea pandemiei din 2020, mulți oameni din Japonia foloseau măști atunci când erau răciți sau aveau febra fânului sau pentru a se feri de boli în timpul iernii. Sondajele realizate de principalele instituții media au indicat că majoritatea oamenilor vor continua să poarte măști în scopuri de sănătate publică chiar dacă guvernul își ridică cererea.

Schimbarea înseamnă că, începând cu 8 mai – după perioada de vacanță din Săptămâna de aur” din Japonia – pacienții cu COVID-19 și contactele lor apropiate nu vor mai trebui să se izoleze.

Coreea de Sud intenționează, de asemenea, să renunțe la cerința de a purta mască în interior începând de luni, în timp ce China și-a relaxat poziția strictă de zero-COVID, într-o inversare bruscă a politicii.