• Kishida a promis că va ,,repara o nedreptate istorică” prin presiuni pentru obţinerea unui loc permanent pentru continentul african în Consiliul de Securitate al ONU.
  • Premierul japonez a participat la a opta Conferinţă Internaţională Tokyo pentru Dezvoltarea Africii prin videconferinţă, de la Tokyo, deoarece a fost testat pozitiv la coronavirus.
  • Japonia va finanţa ajutoare pentru instruirea poliţiştilor, pentru alegeri ,,echitabile şi transparente„, pentru controlul frontierelor şi pentru buna guvernare judiciară şi administrativă în Africa.

Premierul japonez Fumio Kishida a promis duminică, la summitul Japonia-Africa de la Tunis, că va ,,repara o nedreptate istorică” prin presiuni pentru obţinerea unui loc permanent pentru continentul african în Consiliul de Securitate al ONU, potrivit The Guardian.

Kishida a participat la a opta Conferinţă Internaţională Tokyo pentru Dezvoltarea Africii (TICAD) prin videconferinţă, de la Tokyo, deoarece a fost testat pozitiv la coronavirus.

El a declarat că Japonia intenţionează ,,să creeze un mediu în care poporul african să poată trăi în pace şi securitate, astfel încât continentul să se poată dezvolta„.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Anul viitor, când va deţine un loc în Consiliul de Securitate, Japonia îşi va întări parteneriatul cu Africa şi va cere o reformă a Organizaţiei Naţiuniloir Unite, a mai spus prim-ministrul nipon, anunţând ,,un moment al adevărului” pentru ONU.

Consiliul de Securitate are 15 membri, din care cinci permanenţi – SUA, Rusia, China, Franţa şi Regatul Unit. Zece locuri sunt ocupate prin rotaţie de alte state membre ale ONU.

Japonia va finanţa ajutoare pentru instruirea poliţiştilor, pentru alegeri ,,echitabile şi transparente„, pentru controlul frontierelor şi pentru buna guvernare judiciară şi administrativă în Africa şi va numi un ambasador în Cornul Africii, a mai spus Kishida.

Pentru regiunea Liptako-Gourma, care se întinde pe teritoriul republicilor Mali, Burkina Faso şi Niger, sunt prevăzute 8,3 milioane de dolari în vederea cooperării între populaţie şi autorităţile locale şi ameliorarea serviciilor administrative pentru cinci milioane de locuitori.

Premierul a mulţumit Uniunii Africane şi ECOWAS (Comunitatea Economică a Statelor din Vestul Africii) pentru medierea în prevenirea conflictelor.