• Japonia va reporni mai multe centrale nucleare nefuncționale și va căuta să dezvolte reactoare de generație următoare, a declarat miercuri premierul Fumio Kishida, pregătind terenul pentru o schimbare majoră a politicii privind energia nucleară la un deceniu după dezastrul de la Fukushima.
  • Comentariile lui Kishida, care a declarat, de asemenea, că guvernul va căuta să prelungească durata de viață a reactoarelor existente, evidențiază modul în care criza din Ucraina și creșterea costurilor energiei au forțat atât o schimbare în opinia publică, cât și o regândire a politicii față de energia nucleară.
  • Japonia a ținut majoritatea centralelor sale nucleare oprite în deceniul care a trecut de la cutremurul și tsunamiul masiv din 2011, care au declanșat o topire a centralei nucleare de la Fukushima Daiichi.

Japonia va reporni mai multe centrale nucleare nefuncționale și va căuta să dezvolte reactoare de generație următoare, a declarat miercuri premierul Fumio Kishida, pregătind terenul pentru o schimbare majoră a politicii privind energia nucleară la un deceniu după dezastrul de la Fukushima.

Comentariile lui Kishida – care a declarat, de asemenea, că guvernul va căuta să prelungească durata de viață a reactoarelor existente, evidențiază modul în care criza din Ucraina și creșterea costurilor energiei au forțat atât o schimbare în opinia publică, cât și o regândire a politicii față de energia nucleară.

Japonia a ținut majoritatea centralelor sale nucleare oprite în deceniul care a trecut de la cutremurul și tsunamiul masiv din 2011, care au declanșat o topire a centralei nucleare de la Fukushima Daiichi. De asemenea, Japonia, țară predispusă la cutremure, a declarat că nu va construi noi reactoare, astfel că o schimbare a acestei politici ar reprezenta o schimbare radicală.

Recomandări

MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
SEX PE TIKTOK
SPA LA ÎNĂLȚIME
INOVAȚIE LA WIMBLEDON
ÎN NUMELE FIULUI
TIMBERLAKE VINE LA EC

Kishida a declarat reporterilor că a instruit oficialii să vină cu măsuri concrete până la sfârșitul anului, inclusiv în ceea ce privește obținerea înțelegerii publicului cu privire la energia durabilă și energia nucleară.

Oficialii guvernamentali s-au întâlnit miercuri pentru a pune la punct un plan pentru așa-numita transformare ecologică”, menit să reorienteze a treia economie a lumii pentru a îndeplini obiectivele de mediu. Energia nucleară, care a întâmpinat o opoziție profundă din partea publicului după criza de la Fukushima, este acum văzută de unii membri ai guvernului ca o componentă a acestei transformări ecologice.

Opinia publică s-a schimbat, de asemenea, pe măsură ce prețurile combustibililor au crescut, iar o vară timpurie și fierbinte a stimulat apelurile pentru economisirea energiei.

Este primul pas spre normalizarea politicii energetice a Japoniei”, a declarat Jun Arima, profesor de proiect la școala de politici publice a Universității din Tokyo.

Japonia are nevoie de energie nucleară deoarece rețeaua sa nu este conectată la țările vecine și nici nu este capabilă să crească producția de combustibili fosili interni, a spus el.

Luna trecută, guvernul a declarat că speră să repornească mai multe reactoare nucleare la timp pentru a evita orice criză de energie în timpul iernii.

La sfârșitul lunii iulie, Japonia avea șapte reactoare în funcțiune, alte trei fiind deconectate din cauza lucrărilor de întreținere. Multe alte reactoare sunt încă în curs de a trece printr-un proces de relicențiere în conformitate cu standardele de siguranță mai stricte impuse după Fukushima.

Kishida a mai spus că guvernul va analiza posibilitatea de a prelungi durata de viață a reactoarelor existente. Presa locală a relatat anterior că acest lucru ar putea fi realizat prin neincluderea timpului în care reactoarele au rămas deconectate – ani de zile în unele cazuri – la calcularea duratei de funcționare a acestora.

Conform reglementărilor actuale, Japonia dezafectează centralele după o perioadă prestabilită, care în multe cazuri este de 60 de ani.