• Peninsula Shiretoko din Hokkaido este populară printre turiștii din Japonia pentru fauna sălbatică și pentru coasta dramatică.
  • Valurile din zonă au fost mari și bărcile de pescuit locale au decis să se întoarcă în port până la jumătatea dimineții.
  • Nava Kazu 1 s-a aflat într-o călătorie turistică de trei ore în jurul Peninsulei Shiretoko.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise după ce o ambarcațiune turistică a dispărut în largul insulei Hokkaido din nordul Japoniei, anunță Paza de Coastă japoneză. Aceștia spun că se continuă căutările în apele friguroase pentru alte 16 persoane care se aflau la bordul navei Kazu 1.

Contactul cu ambarcațiunea a fost pierdut după ce aceasta a anunțat că ia apă sâmbătă, la ora locală 13:15. Se crede că nava Kazu 1 se afla într-o călătorie turistică de trei ore în jurul peninsulei Shiretoko.

Zona insulei Hokkaido este desemnată ca sit al patrimoniului mondial UNESCO, iar excursiile cu barca sunt populare printre turiștii care speră să vadă balene și lei de mare, precum și urși bruni pe plajele stâncoase.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Echipajul din Hokaiddo a reușit să semnalizeze faptul că nava se înclina la un unghi de 30 de grade și începea să se scufunde, potrivit presei japoneze. Nave de patrulare și avioane militare și de poliție au fost trimise imediat pentru a găsi nava. Ambarcațiuni de pescuit locale au luat, de asemenea, parte la operațiunea de căutare.

Din cele 26 de persoane aflate la bord, două erau membri ai echipajului și doi copii. Rapoartele anterioare au sugerat că mai multe persoane au fost scoase din ape, dar nu este clar dacă acestea se numără printre cele zece victime confirmate.

Valurile din Hokkaido au fost mari și se pare că bărcile de pescuit locale au decis să se întoarcă în port până la jumătatea dimineții. Echipajul ar fi declarat că toți cei de la bord purtau veste de salvare, dar temperaturile din zonă pot coborî până la 0C (32F) la căderea nopții.