• Protestele se pot calma dacă va fi eliberat Aleksei Navalnîi.
  • De asemenea, acum studenţii sunt în vacanţă şi au timp de proteste.
  • Javier Hurtado Mira, analist politic: „Eu cred că în această iarnă unele protestele vor continua”.

Ce se întâmplă acum în Rusia: majoritatea protestatarilor este posibil să nu ştie exact de ce sunt supăraţi şi pentru ce protestează.

Analistul politic spaniol Javier Hurtado Mira, a intrat în direct pentru Aleph News, din Moscova, și a spus că în curând atmosfera se va mai calma, căci elevii şi studenţii se vor întoarce la studii.

„Suntem acum în zona Kremlinului. Atmosfera a fost similară cu cea de săptămâna trecută. Desigur, foarte mulţi studenţi sunt încă în vacanţă. Este foarte important pentru telespectatori să înţeleagă că Ministerul Educaţiei şi al Știinţei a semnat un decret, așa încât majoritatea se vor întoarcă la şcoli şi universităţi pe 8 februarie”, a spus pentru Aleph News Javier Hurtado Mira, analist polistic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Mulţi sunt tineri, majoritatea minori, nu pot fi traşi la răspundere după legea rusească, aşadar cei mai mulți sunt eliberaţi după 3 ore sau în ziua următoare”, a explicat analistul politic.

Javier Hurtado Mira: „Mulți tineri nu știu de ce protestează”

„Mulţi tineri nu știu de ce protestează, în schimb bătrânii sunt motivaţi politic desigur, pentru că îl susţin pe Aleksei Navalnîi”, a spus Javier Hurtado Mira.

„Unii dintre ei, când îi întrebi, cred că Navalnîi a fost în Guvern, în cabinetul prezidenţial al lui Putin şi că a fost concediat. Aşadar ei sunt foarte supăraţi deoarece cred că nu este corect”, a explicat analistul politic.

„Cel târziu în septembrie vor fi alegeri parlamentare, alegeri legislative. Desigur că Rusia unită va avea unele pierderi în parlament”, a spus Javier Hurtado Mira despre alegeri.

Javier Hurtado Mira: „Cred că în această iarnă unele protestele vor continua”

„A început cu cazul de corupţie al guvernatorului formal din partidul democrat liberal care era atunci şi acela a fost punctul de start”, a spus analistul politic.

Javier spune că lucrurile depind foarte mult de ce se va întâmpla cu Navalnîi.

„Dacă el va rămâne în detenţie sau dacă va fi eliberat în zilele următoare. Asta va însemna o mare schimbare”, a spus Javier Hurtado Mira.