• Jens Stoltenberg a spus că, odată ce războiul se va încheia, trebuie să ne asigurăm că există aranjamente credibile pentru securitatea Ucrainei, astfel încât istoria să nu se repete”.
  • Îndreptându-se către președintele ucrainean, el a spus: Astăzi ne întâlnim ca egali, aștept cu nerăbdare ziua în care ne vom întâlni ca aliați”.
  • Volodimir Zelenski și-a început discursul spunând că securitatea lipsește în acest moment” în Ucraina.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, sugerând că țara este acum egală” cu țările membre. În cadrul unei conferințe de presă, șeful NATO a prezentat un pachet de măsuri în trei părți pentru a aduce Ucraina mai aproape de NATO”.

El a spus: Un program multiplu de asistență practică, înființarea unui nou consiliu NATO-Ucraina și reafirmarea faptului că Ucraina va deveni membră a NATO și eliminarea cerinței privind planul de acțiune pentru aderare.” În ceea ce privește aderarea țării, el a spus că alianța va lansa o invitație de aderare atunci când aliații vor fi de acord, când vor fi îndeplinite condițiile. Știm că SUA și Germania s-au arătat cele mai reticente în ceea ce privește accelerarea aderării în timp ce conflictul continuă.

Stoltenberg a adăugat că, odată ce războiul se va încheia, trebuie să ne asigurăm că există aranjamente credibile pentru securitatea Ucrainei, astfel încât istoria să nu se repete”. Îndreptându-se către președintele ucrainean, el a spus: Astăzi ne întâlnim ca egali, aștept cu nerăbdare ziua în care ne vom întâlni ca aliați”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Zelenski: Securitatea lipsește în acest moment în Ucraina”

Volodimir Zelenski și-a început discursul spunând că securitatea lipsește în acest moment” în Ucraina. El mulțumește NATO pentru pachetul de sprijin în trei părți și spune că a discutat despre ce se poate face mai mult pentru a-și ajuta poporul.

Avem vești pozitive despre noul pachet de sprijin pentru apărare care vine din partea partenerilor noștri”, spune președintele ucrainean. Aș dori să vă adresez cuvinte de recunoștință, Jens”, adaugă el, adresându-se șefului NATO.Cu toate acestea, el adaugă că rezultatul optim” al summitului ar fi ca Ucraina să primească o invitație directă de a adera la alianța militară.

Citește și: