• În timpul Operațiunii Gardianul Zidurilor, el a fost responsabil pentru sute de lansări de rachete spre Israel.
  • Șeful departamentului de operațiuni din cadrul IDF, generalul-maior Oded Basiuk, a anunțat că întreaga elită de securitate a Jihadului Islamic a fost eliminată.
  • Sâmbătă seară, IDF a prezentat dovezi video potrivit cărora un atac cu rachete eșuat al Jihadului Islamic a fost responsabil pentru moartea mai multor copii în Jabalia.

Jihadul Islamic a confirmat duminică dimineața devreme că Khaled Mansour, liderul diviziei sudice a organizației, a fost eliminat într-un atac al IDF în Fâșia Gaza. În atac a fost eliminat, de asemenea, Ziad Al-Mudallal, fiul liderului principal al Jihadului Islamic, Ahmad al-Mudallal.

Între timp, FDI a continuat să lovească obiective teroriste în Gaza duminică dimineața devreme. Acest lucru a avut loc în urma unui lanț de rachete care a fost lansat asupra sudului Israelului în timpul nopții.

De-a lungul anilor, Mansour a fost implicat în zeci de incidente cu tiruri de rachete, bombe de mortier și rachete antitanc. În timpul Operațiunii Gardianul Zidurilor, el a fost responsabil pentru sute de lansări de rachete spre Israel.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Șeful departamentului de operațiuni din cadrul IDF, generalul-maior Oded Basiuk, a declarat presei sâmbătă seara că întreaga elită de securitate a Jihadului Islamic a fost eliminată.

Un alt fenomen foarte important a putut fi observat în ultimele ore. Jihadul Islamic lansează sute de rachete, dintre care o parte semnificativă lovește în interiorul Fâșiei Gaza. Conform tuturor datelor pe care le am – văd că atacul asupra Jabaliya este autoprovocat. Organizația nu numai că pune în pericol viețile israelienilor, dar îi rănește și pe palestinieni. Vom continua și vom acționa împotriva Jihadului Islamic atâta timp cât va fi nevoie. Nu ne vom opri până când Jihadul Islamic nu va înceta să ne amenințe. Răbdarea este importantă, nu totul merge ca pe roate în astfel de operațiuni. Până acum, rezultatele sunt bune, a declarat generalul.

Sâmbătă seară, IDF a prezentat dovezi video potrivit cărora un atac cu rachete eșuat al Jihadului Islamic a fost responsabil pentru moartea mai multor copii în Jabalia, la nord de orașul Gaza, contrar afirmațiilor arabe potrivit cărora un atac israelian a cauzat moartea copiilor.