• Vladimir Jirinovschi a spus că în depozitul de muniție de la Cobasna există armament destul pentru un Război Mondial
  • Acesta a emis amenințări la adresa Republicii Moldova, spunând că va fi o „baie de sânge”
  • Maia Sandu a cerut retragerea trupelor rusești din Transnistria, teritoriu ce aparține Republicii Moldova

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovschi a transmis în cadrul unui interviu la postul național de televiziune că cererea de retragere a trupelor rusești din Transnistria, făcută de Maia Sandu, ar putea duce la o „baie de sânge”, scrie deschide.md.

„Dacă va exista o încercare privind retragerea contingentului nostru de menţinere a păcii, noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo paşapoarte ruseşti. Există 250.000 de cetăţeni ruşi. Conform Constituţiei, noi ar trebui să-i protejăm, dar ei nu ne-o cer. Pentru că au destule arme acolo”, a declarat Vladimir Jirinovschi într-un interviu televizat.

Jirinovschi, membru în Duma de Stat, a spus că în depozitele de la Cobasna există destulă muniție pentru „un întreg al Treilea Război Mondial”. Depozitul a servit în perioada Uniunii Sovietice pentru păstrarea arsenalului strategic al Districtului militar Sud-Vest al URSS.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Noi eram gata de un potenţial război, iar la Cobasna era depozitul nostru principal. Acum această muniţie nu poate fi lichidată şi nici măcar mutată, pentru că în caz de explozie, Europa ar putea fi zguduită de o undă de şoc. Depozitul va rămâne acolo pentru destinaţia sa de bază”, a adăugat Jirinovschi.

Membrul din Duma de Stat nu s-a sfiit să emită amenințări la adresa celor care intenționează să scape de trupele rusești din Transnistria.

„Noi nu trebuie doar să spunem, ci şi să avertizăm: nu numai că nu ne vom retrage, dar în orice moment vom creşte contingentul forţelor de menţinere a păcii. Dacă fie şi doar un singur soldat va fi ucis, vă veţi scălda într-o baie de sânge, nu veţi avea timp nici măcar să ajungeţi pe aeroportul din Chişinău, vă vom prinde pe toţi”, a amenințat Jirinovschi în cadrul aceluiași interviu.

Maia Sandu a făcut un apel public prin care a cerut retragerea trupelor GOTR de pe teritoriul Transnistriei, care ar fi fost înlocuite de o misiune civilă a OSCE. Secretarul general al NATO, Jans Stoltenberg, a criticat recent Rusia pentru menţinerea trupelor în Transnistria şi Georgia.