• Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 încep oficial vineri.
  • Aceste jocuri se vor desfășura între 4 și 20 februarie.
  • Beijing devine primul oraș care va găzdui atât Jocurile Olimpice de vară, cât și cele de iarnă.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 încep oficial vineri cu ceremonia de deschidere de pe Stadionul Național. Aceste jocuri se vor desfășura între 4 și 20 februarie, Beijing devenind primul oraș care va găzdui atât Jocurile Olimpice de vară, cât și cele de iarnă. Se estimează că ceremonia de deschidere o să dureze doar 100 de minute, un interval de timp semnificativ mai scurt decât în cazul edițiilor anterioare.

Potrivit vicepreședintelui comitetului de organizare de la Beijing, Yang Shu’an, 150.000 de spectatori vor fi invitați să asiste la Jocurile de iarnă din 2022.

Tensiunile politice au marcat perioada premergătoare Jocurilor Olimpice, mai multe țări, inclusiv SUA, impunând boicoturi diplomatice în semn de protest față de presupusele încălcări ale drepturilor omului de către China.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Boicotul internațional

SUA, Marea Britanie și Canada au declarat un boicot diplomatic, alături de India, Australia, Lituania, Kosovo, Belgia, Danemarca și Estonia, acestea au trimis sportivi, dar nu participă niciun ministru sau oficial.

Statele Unite au declarat că acest lucru se datorează „abuzurilor și atrocităților comise de China în Xinjiang” împotriva populației musulmane din provincie în ceea ce privește drepturile omului.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat luni boicotul, spunând că administrația nu va contribui la „fanfara” Jocurilor Olimpice.

Ambasada Chinei de la Washington a intervenit, de asemenea, în legătură cu acest anunț, calificând boicotul drept o „alterare gravă a spiritului Cartei Olimpice” declară Dl Liu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în SUA..

Dl Liu a adăugat că nicio invitație nu a fost adresată politicienilor americani, „așa că acest boicot diplomatic vine pur și simplu de nicăieri”.