• Cel puțin cinci tornade s-au abătut joi în centrul statului Alabama.
  • Acțiunea lui Biden pune la dispoziție fonduri federale pentru persoanele afectate din comitatele Autauga și Dallas.
  • Cel puțin 19 persoane au murit și mii de oameni au fost sfătuiți să își evacueze locuințele.

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat sâmbătă stare de urgență pentru California, după ce furtunile care au lovit Golden State începând cu 26 decembrie au ucis cel puțin 19 persoane și au provocat inundații, pene de curent, alunecări de teren, evacuări și închideri de drumuri. Biden a ordonat ca ajutorul federal să suplimenteze eforturile de redresare la nivel statal, tribal și local în zonele afectate de furtuni, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Acțiunea președintelui pune la dispoziție fonduri federale pentru persoanele afectate din comitatele Merced, Sacramento și Santa Cruz, se arată în comunicat. De asemenea, Biden a aprobat duminică o declarație de urgență pentru Alabama, după ce cel puțin nouă persoane au murit în urma tornadelor care au distrus case și au lăsat fără curent electric zeci de mii de persoane din sud-estul Statelor Unite.

Cel puțin cinci tornade s-au abătut joi în California, potrivit meteorologului Jessica Laws, de la Serviciul Național de Meteorologie. Acțiunea lui Biden pune la dispoziție fonduri federale pentru persoanele afectate din comitatele Autauga și Dallas.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Mai multe cursuri de apă au fost inundate, cel puțin 19 persoane au murit și mii de oameni au fost sfătuiți să își evacueze locuințele. În Montecito, un oraș situat la 135 km nord-vest de Los Angeles, localnicii spun că ploaia le provoacă traume. O alunecare de teren a ucis 23 de persoane în 2018 și mulți se tem că s-ar putea întâmpla din nou.