• Președintele a cerut astăzi o reuniune a Consiliului Național de Securitate cu privire la situația din Ucraina.
  • Jurnaliștii americani acreditați pe Casa Albă subliniază că este destul de neobișnuit pentru președintele SUA să prezideze ședințe ale Consiliului Național de Securitate al SUA într-o zi de duminică.
  • Echipa de la Casa Albă a reafirmat că Rusia poate lansa oricând un atac împotriva Ucrainei.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a convocat duminică seară Consiliul Național Securitate al SUA pe situația din Ucraina.

Duminică, președintele va convoca o reuniune a Consiliului Național de Securitate privind situația din Ucraina”, a declarat în această purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Jurnaliștii americani acreditați pe Casa Albă subliniază că este destul de neobișnuit pentru președintele SUA, Joe Biden, să prezideze ședințe ale Consiliului Național de Securitate al SUA într-o zi de duminică.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Președintele Joe Biden continuă să monitorizeze evoluția situației din Ucraina și este înștiințat în mod regulat despre evenimentele de pe teren de către echipa sa de securitate națională. Echipa a reafirmat că Rusia poate lansa oricând un atac împotriva Ucrainei.

În această seară, președintele a primit o actualizare cu privire la întâlnirile vicepreședintelui de la Conferința de securitate de la München cu președintele Zelenski al Ucrainei, președintele Comisiei Europene von der Leyen, secretarul general al NATO Stoltenberg, liderii statelor baltice (primul ministru Kallas al Estoniei, președintele Levits al Letoniei și președintele Nauseda al Lituaniei), cancelarul Scholz al Germaniei, prim-ministrul Mitsotakis al Greciei și liderii altor aliați și parteneri.

Astăzi, președintele va convoca o ședință a Consiliului Național de Securitate cu privire la situația din Ucraina”, se anunță într-un comunicat oficial al Casei Albe.