• Biden a vorbit despre uciderea „revoltătoare” a lui Jamal Khashoggi cu Mohammed bin Salman.
  • Pe 2 octombrie 2018, Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul.
  • Khashoggi era la consulatul saudit pentru a obține un document saudit care să ateste că a divorțat.

Joe Biden a stat la masă cu familia regală a Arabiei Saudite, într-o vizită pe cât de importantă, pe atât de controversată, din cauza acuzațiilor multiple legate de încălcarea drepturilor omului.

În momentul dedicat presei, la începutul întâlnirii, jurnaliștii americani l-au întrebat pe Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman dacă va cere scuze familiei lui Jamal Khashoggi. A fost o întrebare și pentru președintele.

Îți aduc aminte că Administrația Biden a desecretizat anul trecut un raport care îl acuza pe prințul moștenitor că a ordonat operațiunea de capturare și asasinare a jurnalistului Jamal Khashoggi. La finalul întâlnirii, Biden a răspun la întrebare.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Biden a mărturisit că a vorbit despre uciderea „revoltatoare” a jurnalistului cu prințul moștenitor saudit. A și povestit cum a decurs discuția cu Mohammed bin Salman.

În timpul întâlnirii lui Biden cu regele și prințul moștenitor, logodnica lui Jamal a postat mai multe comentarii, cu referire la politica liderilor lumii în raport cu Arabia Saudită.