• Președintele francez a aterizat marți la Washington pentru o vizită de stat de patru zile, pentru a sublinia soliditatea relațiilor dintre SUA și Franța.
  • Soțiile liderilor, Jill Biden și Brigitte Macron, stăteau vizavi de ei, fără înghețată.
  • Imaginea a fost însoțită de mesaj: Primirea unor prieteni în oraș”.

Președintele SUA, Joe Biden, a distribuit o fotografie cu el și Emmanuel Macron mâncând înghețată în timpul vizitei de stat a președintelui francez. Macron a aterizat marți la Washington pentru o călătorie de patru zile menită să sublinieze soliditatea relațiilor dintre SUA și Franța.

O fotografie postată pe contul de Twitter al lui Biden miercuri târziu îl arată pe Biden stând lângă Macron în timp ce cei doi mănâncă boluri de înghețată la restaurantul italian de fructe de mare Fiola Mare din Washington. Soțiile liderilor, Jill Biden și Brigitte Macron, stăteau vizavi de ei, fără înghețată.

Imaginea a fost însoțită de mesaj: Primirea unor prieteni în oraș”. Macron este primul lider străin care este găzduit de Biden. El va fi întâmpinat joi la Casa Albă cu un salut de 21 de salve de tunuri și onoruri militare.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Macron și soția sa aveau programată o cină privată cu Biden și soția sa, precum și o cină de stat la Casa Albă. Sute de invitați urmează să fie întâmpinați într-un pavilion amenajat pe peluza de sud pentru evenimentul central al primei vizite de stat găzduite de dl Biden de la preluarea mandatului la începutul anului 2021.

Meniul, dat publicității presei înainte de cină, va include homar din Maine, scufundat în unt, carne de vită cu marmeladă de șalotă și un trio de brânzeturi americane. Desertul va fi tort de chiffon de portocale, pere prăjite și înghețată creme fraiche.