• Casa Albă i-a numit pe cei 12 laureați eroi” care au dat dovadă de curaj și altruism într-un moment de pericol pentru America.
  • Printre cei distinși se numără fostul președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona, Rusty Bowers.
  • Casa Albă i-a oferit lui Biden o altă ocazie de a condamna actele de violență de acum doi ani.

Președintele Joe Biden a marcat cea de-a doua aniversare a atacului de la Capitoliul SUA printr-o ceremonie de premiere a eroilor” din forțele de ordine, din politică și din administrația publică pentru contribuția lor la democrație în acea zi și în continuare.

Biden a acordat Medalia prezidențială pentru cetățeni” unui număr de 12 persoane în cadrul unei ceremonii desfășurate ieri după-amiază la Casa Albă. Printre cei distinși se numără fostul președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona, Rusty Bowers, și secretarul de stat din Michigan, Jocelyn Benson, care au rezistat presiunilor de a anula rezultatele alegerilor din 2020 în statele lor; ofițerul de poliție al Capitoliului, Eugene Goodman, care a deturnat revoltații de la etajul Senatului în timp ce legislatorii erau evacuați; și lucrătorul electoral din Georgia, Ruby Freeman, care a fost acuzată pe nedrept de fostul președinte Donald Trump de fraudă electorală.

Freeman a fost nevoită să fugă de acasă anul trecut după ce a fost amenințată cu moartea de susținătorii furioși ai lui Trump. Miercuri, Trump a vizat-o din nou pe nume în fața celor aproape cinci milioane de urmăritori ai săi pe platforma sa de socializare. Ofițerul de poliție al Capitoliului Brian Sicknick, care a murit în zilele care au urmat atacului de la Capitoliu, a primit o medalie postumă.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Medicul legist-șef din Washington a decis că Sicknick a murit din cauze naturale în urma mai multor atacuri cerebrale după atacul asupra Capitoliului. Casa Albă i-a numit pe cei 12 laureați eroi” care au dat dovadă de curaj și altruism într-un moment de pericol pentru America.

Susținătorii lui Trump au atacat poliția, au spart baricadele și au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021, într-un efort eșuat de a împiedica certificarea de către Congres a victoriei lui Biden în alegerile din 2020.
Trump, care a anunțat o nouă candidatură la președinție în 2024, continuă să susțină în mod fals că alegerile din 2020 i-au fost furate prin fraudă electorală pe scară largă.

Casa Albă i-a oferit lui Biden o altă ocazie de a condamna actele de violență de acum doi ani și de a exprima îngrijorarea cu privire la amenințările la adresa democrației americane din partea lui
Trump și de persoanele inspirate de acesta. Incapacitatea republicanilor de până acum, în această săptămână, de a alege un președinte al Camerei Reprezentanților, după ce au câștigat controlul camerei în alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie, s-a bazat pe un grup dur de legislatori care îl susțin în mare parte pe Trump, mulți dintre ei susținând afirmațiile sale privind frauda electorală.