• Guvernul va cheltui aproximativ 370 de miliarde de dolari pentru inițiative în domeniul energiei verzi.
  • Sistemul de stat Medicare va putea să negocieze prețurile pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă.
  • O națiune poate fi transformată. Asta se întâmplă acum”, a declarat Biden.

Președintele Joe Biden a promulgat marți un important proiect de lege privind schimbările climatice și cheltuielile pentru sănătate, oferindu-le democraților un nou impuls înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, în care republicanii sunt mai puțin siguri de victoria zdrobitoare pe care o preconizează.

Legea, denumită Legea privind reducerea inflației, a fost prezentată de Casa Albă ca fiind cel mai mare angajament pentru atenuarea schimbărilor climatice din istoria SUA, precum și ca vizând schimbări îndelung dorite în ceea ce privește modul în care sunt stabilite prețurile medicamentelor, adăugând în același timp echitate în sistemul fiscal, cu un impozit minim de 15% pentru corporații.

O națiune poate fi transformată. Asta se întâmplă acum”, a declarat Biden într-un discurs de la Casa Albă, care va constitui probabil baza campaniei sale înainte de scrutinul din noiembrie, în care republicanii au sperat să pună capăt controlului restrâns al democraților asupra Congresului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Este vorba despre ziua de mâine”, a spus Biden. Este vorba despre a oferi progres și prosperitate familiilor americane. Este vorba despre a arăta Americii și poporului american că democrația încă funcționează în America”.

În timp ce proiectul de lege vast este o fracțiune din pachetul gargantuesc pe care Biden a încercat inițial și nu a reușit să îl treacă prin Congres, faptul că a reușit să semneze chiar și versiunea redusă a marcat o resurecție politică – un succes pe care democrații speră acum că ar putea alimenta o revenire la urne mai târziu în acest an.

În cadrul planului, guvernul va cheltui aproximativ 370 de miliarde de dolari pentru inițiative în domeniul energiei verzi, permițând totodată sistemului de stat Medicare să negocieze prețurile pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă, o măsură populară menită să reducă prețurile adesea ruinătoare pe care americanii sunt nevoiți să le plătească.

Deși Comitetul Național Republican a calificat drept escrocherie” o prevedere de subvenționare a achizițiilor de vehicule electrice, Sierra Club, un grup de lobby ecologist, a lăudat ceea ce a numit un pas îndrăzneț în lupta împotriva supraîncălzirii planetei.

Această zi va fi ținută minte de generațiile viitoare ca fiind cea a întoarcerii valului împotriva industriei combustibililor fosili și spre un viitor mai sănătos, mai curat și mai corect pentru toți oamenii din această țară”, a declarat președintele Sierra Club, Ramon Cruz.

Costul masiv al legii va fi acoperit în mare parte prin eliminarea numeroaselor lacune fiscale și prin aplicarea unui nou impozit minim de 15% pentru corporații – o măsură pe care Biden a promis-o de mult timp bazei sale ca o modalitate de a-i face pe cei bogați să plătească o parte din partea lor echitabilă”.