• Președintele american a catalogat planul economic inițial al lui Liz Truss drept o greșeală”, în contextul în care premierul a continuat să critice politicile fiscale ale acesteia.
  • Planul economic al lui Truss a fost criticat pentru că nu a folosit previziunile Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară.
  • Președintele a adăugat: Problema este lipsa creșterii economice și a unei politici sănătoase în alte țări”.

Președintele american Joe Biden a catalogat planul economic inițial al lui Liz Truss drept o greșeală”, în contextul în care premierul a continuat să critice politicile fiscale ale acesteia. Vorbind cu reporterii după ce s-a oprit la o gelaterie din Oregon, Joe Biden a declarat că nu a fost singurul care a crezut că este o greșeală” și că rezultatul slab al mini-bugetului guvernului era previzibil”.

Planul economic al lui Truss, care a provocat haos pe piețele financiare și a provocat o prăbușire abruptă a valorii lirei sterline, a fost criticat pentru că nu a folosit previziunile Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară. Ca urmare, a fost nevoită să revină asupra inițiativei sale agresive de reducere a impozitelor și să-l demită pe Kwasi Kwarteng din funcția de cancelar.

Întrebat despre această strategie, Biden a explicat că, deși nu este de acord cu planul premierului, în cele din urmă, decizia aparține poporului britanic. El a respins, de asemenea, îngrijorările legate de puterea dolarului după perioada tumultoasă a lirei, spunând: Nu am avut nici o problemă: Nu sunt îngrijorat de puterea dolarului. Sunt îngrijorat de restul lumii”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Președintele a adăugat: Problema este lipsa creșterii economice și a unei politici sănătoase în alte țări”.

În ultimele săptămâni, dolarul a stabilit un nou record în raport cu lira sterlină, ceea ce avantajează importurile din SUA, dar face ca exporturile țării să fie mai scumpe în restul lumii. Comentariile sale vin după săptămâni în care oficialii de la Casa Albă au refuzat să o critice pe Truss, deși au subliniat faptul că efectele economice ale politicilor sale sunt monitorizate îndeaproape.

Eforturile economice sunt corecte

În continuare planează întrebări asupra guvernului britanic cu privire la capacitatea acestuia de a obține sprijinul parlamentarilor conservatori, seria de decizii dureroase în materie de taxe și cheltuieli stârnind deja amintiri din epoca austerității sub David Cameron și George Osborne.

Chiar și proaspătul cancelar Jeremy Hunt a declarat că s-au făcut greșeli în planul economic inițial al guvernului și și-a petrecut weekendul încercând să-i convingă pe conservatori să adere la noul regim de pe Downing Street.