• Paul Pelosi a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o fractură de craniu și răni grave la brațul drept și la mâini, după ce a fost atacat de un bărbat cu un ciocan în locuința sa.
  • El a fost arestat vineri dimineața devreme la casa lui Pelosi.
  • Vorbind la un eveniment din Philadelphia vineri seară, el a spus că a vorbit mai devreme cu Nancy Pelosi și că aceasta i-a raportat că soțul ei este binedispus.

Joe Biden a descris atacul violent asupra soțului președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, ca fiind „josnic”, în timp ce șeful poliției din San Francisco a declarat că nu a fost un atac la întâmplare”.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, se recuperează în urma unei fracturi craniene după ce a fost atacat vineri de un intrus cu un ciocan. Intrusul – David DePape – a pătruns în casa cuplului din San Francisco în jurul orei 2.30 dimineața, căutându-l, se pare, pe președintele Camerei Reprezentanților din SUA.

Poliția a declarat că ofițerii au fost chemați la casă pentru o verificare a stării de bine” și au sosit pentru a-i găsi pe ambii bărbați ținând în mână ciocanul. Suspectul a smuls apoi ciocanul de lângă Pelosi și l-a folosit pentru a-l ataca violent, înainte de a fi abordat de polițiști.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

La un moment dat, suspectul a căutat-o pe liderul democrat strigând: Unde este Nancy? Unde este Nancy?”. Suspectul pare să fi făcut postări online rasiste și adesea incoerente, inclusiv unele care au fost ecoul teoriilor conspirației QAnon, potrivit primelor investigații. De asemenea, postările sale au pus la îndoială rezultatele alegerilor din 2020 și l-au apărat pe fostul președinte Donald Trump.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a crescut în Powell River, Columbia Britanică, înainte de a pleca cu aproximativ 20 de ani în urmă pentru a urma o prietenă mai în vârstă în San Francisco. O adresă de stradă listată pentru DePape în orașul universitar Berkeley din Bay Area a dus la o căsuță poștală la un magazin UPS. El a fost arestat vineri dimineața devreme la casa lui Pelosi.

Un cortegiu de mașini despre care se crede că o transporta pe doamna Pelosi a ajuns vineri la Spitalul General Zuckerberg din San Francisco, unde soțul ei, Paul, este tratat.

Ea se afla la Washington când a avut loc agresiunea și s-a întors cu avionul pe Aeroportul Internațional din San Francisco. Președintele SUA a condamnat cu fermitate atacul asupra Pelosi și a făcut o paralelă între atacul asupra soțului președintelui Camerei și revoltele de la Capitoliul american.

Vorbind la un eveniment din Philadelphia vineri seară, el a spus că a vorbit mai devreme cu Nancy Pelosi și că aceasta i-a raportat că soțul ei este binedispus. El a continuat să abordeze rapoartele potrivit cărora atacatorul ar fi repetat același cântec auzit în timpul revoltelor din 6 ianuarie 2021.

Cântecul a fost: Unde este Nancy?, a spus Biden, calificând-o drept josnică”. Există prea multă violență, violență politică, a adăugat președintele, sugerând că negaționismul electoral și afirmațiile potrivit cărora COVID-19 a fost o farsă au erodat climatul politic.