• Paul Pelosi a fost atacat cu un ciocan în locuința lor din San Francisco, California.
  • Într-o declarație oficială, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a condamnat atacul împotriva lui Paul Pelosi.
  • Procurorul districtual din San Francisco, Brooke Jenkins, a declarat că bărbatul care se presupune că l-a atacat pe Paul Pelosi vineri dimineață este așteptat să fie pus sub acuzare marți.

Paul Pelosi, soțul președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, care a fost atacat cu un ciocan în locuința sa din California vineri dimineață, a fost operat pentru o fractură de craniu și alte răni grave.

Pelosi a fost internat la Spitalul General Zuckerberg San Francisco, unde a fost operat cu succes pentru a repara o fractură de craniu și răni grave la brațul drept și la mâini. Medicii săi se așteaptă la o recuperare completă, a declarat Drew Hammill, purtătorul de cuvânt al președintelui Nancy Pelosi, într-un comunicat, postat pe site-ul acesteia.

Paul Pelosi a fost atacat cu un ciocan în locuința lor din San Francisco, California. Atacatorul a fost un bărbat care a încercat, de asemenea, să-l lege pe soțul lui Pelosi în timp ce aștepta ca Nancy să ajungă acasă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA a declarat că Paul a fost atacat acasă de un agresor care a acționat cu forța și l-a amenințat cu moartea în timp ce ce cerea să o vadă pe președinta Camerei. Aceasta, împreună cu familia sa, și-a exprimat, de asemenea, recunoștința și a mulțumit oamenilor pentru valul de sprijin și rugăciuni după atacul mortal asupra lui Paul Pelosi.

Președinta și familia sa sunt recunoscătoare pentru revărsarea de sprijin și rugăciuni din partea prietenilor, alegătorilor și oamenilor din întreaga țară. Familia Pelosi este extrem de recunoscătoare întregii echipe medicale a lui Paul Pelosi și ofițerilor de poliție care au răspuns la atac. Familia apreciază respectul pentru intimitatea lor în această perioadă, a adăugat declarația.

Procurorul districtual din San Francisco, Brooke Jenkins, a declarat că bărbatul care se presupune că l-a atacat pe Paul Pelosi vineri dimineață este așteptat să fie pus sub acuzare marți. David DePape, suspectul acuzat că a intrat în casa lui Pelosi și l-a lovit cu un ciocan, se confruntă acum cu mai multe acuzații de crimă, inclusiv tentativă de omor, potrivit CNN.

Ne coordonăm îndeaproape cu partenerii federali și locali de aplicare a legii în această anchetă. Vom înainta mai multe acuzații de crimă luni și ne așteptăm ca DePape să fie pus sub acuzare marți. DePape va fi tras la răspundere pentru crimele sale odioase, a scris Jenkins pe Twitter.

Președintele SUA, Joe Biden, a descris atacul asupra soțului lui Pelosi ca fiind josnic. Acest lucru este josnic. Nu există niciun loc în America… există prea multă violență, violență politică. Prea multă ură. Prea mult vitriol”, a declarat Biden la un dineu de strângere de fonduri, vineri, în Philadelphia.

Într-o declarație oficială, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a condamnat atacul împotriva lui Paul Pelosi și a spus că rugăciunile sunt alături de întreaga familie a președintelui Pelosi. Ea a precizat că președintele SUA se roagă, de asemenea, pentru Paul Pelosi și a avut, de asemenea, o convorbire telefonică de dimineață cu președintele Camerei Reprezentanților, Pelosi, pentru a-și exprima sprijinul după acest atac oribil.