• Un bărbat înarmat cu un ciocan l-a atacat pe soțul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.
  • Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost transportat la spital și se așteaptă să se recupereze complet, a declarat biroul lui Pelosi.
  • Bărbatul arestat la fața locului, David Depape, în vârstă de 42 de ani, va fi acuzat de tentativă de omucidere.

Un bărbat înarmat cu un ciocan l-a atacat pe soțul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în timpul unei spargeri la locuința din San Francisco a cuplului, vineri dimineață, au anunțat autoritățile, într-o agresiune care a ridicat temeri privind violențele politice înaintea alegerilor de la 8 noiembrie.

Soțul ei, Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost transportat la spital și se așteaptă să se recupereze complet, a declarat biroul lui Pelosi. Bărbatul arestat la fața locului, David Depape, în vârstă de 42 de ani, va fi acuzat de tentativă de omucidere, atac cu o armă mortală și alte câteva acuzații penale, a declarat șeful poliției din San Francisco, William Scott.

Președinta democrată a Camerei Reprezentanților, a doua în linia de succesiune la președinția SUA, se afla la Washington împreună cu echipa sa de protecție în momentul agresiunii, potrivit poliției Capitoliului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Autoritățile au declarat că încă investighează motivul atacului de la primele ore ale dimineții. CNN, citând o sursă, a relatat că agresorul a strigat Unde este Nancy?” înainte de atac și a spus poliției că o așteaptă pe Nancy” când a ajuns la fața locului.

Postările recente pe mai multe site-uri de internet ale unui utilizator numit David Depape” includ mențiuni despre teorii ale conspirației antisemite, critici la adresa femeilor, cenzura companiilor de tehnologie și alte teme de extremă dreapta. Mesaje mai vechi promovează cristale de cuarț și brățări de cânepă. Reuters nu a putut confirma că mesajele au fost create de suspect.

Nu a fost clar cum a intrat intrusul în casa din cărămidă roșie cu trei etaje din cartierul bogat Pacific Heights. Fotografiile aeriene arătau geamuri sparte pe o ușă din spatele casei. Străzile din jurul reședinței au fost închise vineri dimineață.

Atacul a avut loc cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, în care este în joc controlul Camerei Reprezentanților și al Senatului SUA. Scott a declarat că poliția a fost trimisă la casă la ora 2:27 a.m., ora Pacificului (0927 GMT), unde i-a întâlnit pe Depape și Paul Pelosi luptându-se pentru un ciocan, înainte ca Depape să îndepărteze ciocanul și să-l atace pe Pelosi.

Poliția l-a dezarmat și arestat pe Depape și i-a dus pe ambii bărbați la spital pentru tratament, a precizat Scott. El a refuzat să răspundă la întrebări și a spus că poliția va oferi mai multe detalii ulterior.