• Senatul SUA l-a achitat, sâmbătă, pe fostul preşedinte Donald Trump, care era inculpat pentru „instigare la insurecţie”.
  • Joe Biden: „Acest capitol trist din istoria noastră ne-a amintit că democrația este fragilă”.

După achitarea lui Donald Trump de către Senat în procesul în care era acuzat de instigare la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie, Joe Biden, președintele SUA, le-a cerut americanilor să apere întotdeauna democrația deoarece „violența și extremismul nu își au locul în America”, dar, în același timp, să fie și vigilenți.

Acest capitol trist din istoria noastră ne-a amintit că democrația este fragilă. Că trebuie întotdeauna apărată. Că trebuie să fim mereu vigilenți. Violența și extremismul nu își au locul în America. Fiecare dintre noi avem datoria și responsabilitatea ca americani, și mai ales ca lideri, de a apăra adevărul și de a învinge minciunile”, a transmis Joe Biden, în comunicatul remis de Casa Albă.

Biden: „Fondul acuzației nu este contestat”

După procesul de sâmbătă, din Senat, Biden a mai afirmat că „57 de senatori, inclusiv un număr de 7 republicani, au votat pentru vinovăția fostului președinte Trump, pentru incitarea insurecției mortale în democrația noastră”, adăugând că „deși votul final nu a condus la o condamnare, fondul acuzației nu este contestat”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Senatul SUA l-a achitat, sâmbătă, pe fostul preşedinte Donald Trump, care era inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru „instigare la insurecţie”, în cazul asaltului asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021. Potrivit CNN, a fost cel mai scurt proces de impeachment din istorie. Procesul s-a întins pe durata a 5 zile.

Senatul SUA a votat, sâmbătă, cu 57 de voturi pentru condamnarea lui Donald Trump, față de 43 de voturi împotrivă, Pentru un verdict de vinovăție era nevoie, însă, de cel puțin 67 de voturi.