Joe Biden îl felicită pe Rishi Sunak. Așteaptă cu nerăbdare o cooperare consolidată între SUA și Regatul Unit

Joe Biden îl felicită pe Rishi Sunak şi aşteaptă intensificarea cooperării SUA-Marea Britanie
  • Biden i-a transmis un mesaj de felicitare noului prim-ministru britanic, Rishi Sunak, pledând pentru intensificarea cooperării SUA-UK.
  • „Felicitări lui Rishi Sunak pentru accederea în funcţia de premier al Marii Britanii!” , a transmis Joseph Biden într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al preşedintelui SUA.
  • Imediat după primirea mandatului, Rishi Sunak a declarat că Marea Britanie se confruntă cu o „criză economică profundă” şi a semnalat că pregăteşte acţiuni „dificile” pentru obţinerea „stabilităţii” .

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, i-a transmis, marţi, un mesaj de felicitare noului prim-ministru britanic, Rishi Sunak, pledând pentru intensificarea cooperării la nivel bilateral şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

„Felicitări lui Rishi Sunak pentru accederea în funcţia de premier al Marii Britanii!” , a transmis Joseph Biden într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al preşedintelui SUA.

Împreună cu el, aştept intensificarea cooperării noastre în probleme critice pentru securitatea globală şi pentru prosperitate, inclusiv în continuarea sprijinului nostru puternic pentru Ucraina” , a subliniat preşedintele Biden în mesajul adresat lui Rishi Sunak.

Noul prim-ministru britanic a iniţiat demersurile pentru formarea Cabinetului guvernamental.

Imediat după primirea mandatului de premier din partea regelui Charles, Rishi Sunak a declarat că Marea Britanie se confruntă cu o „criză economică profundă” şi a semnalat că pregăteşte acţiuni „dificile” pentru obţinerea „stabilităţii” .